Kajak-kenu vk és para-vb - Kiss Tibor újabb országkvótát szerzett parakajakban

Sport, 2024.05.10

Kiss Tibor kilencedik lett a KL2-es kategória pénteki döntőjében a szegedi para kajak-kenu világbajnokságon, ezzel újabb kvótát szerzett Magyarországnak az idei, párizsi paralimpiára.

A Merkapt-Mekler SE versenyzője gyakorlatilag már a fináléba jutással teljesítette a küldetését, de azért még végig kellett mennie a 200 méteren, hogy az indulási jog biztossá váljon. A döntőben ugyan egyik riválisát sem sikerült megelőznie, de ahogy Hajdu Botond szövetségi kapitány az MTI-nek nyilatkozott: még van három hónapja a fejlődésre, s ha jól sikerül a felkészülés, a paralimpián is döntős lehet. Utóbbi versenyen nyolcas finálékat rendeznek.

"Kicsit talán túlságosan is megnyugodtam a döntőbe jutással, lekerült rólam a stressz, ami nem tett jót. Ennél tudok sokkal jobban is teljesíteni" - mondta Kiss Tibor, aki a sport mellett főállásban dolgozik és a vállalkozását is vezeti. - "Minden sportoló életében az a legnagyobb dolog, ha kijut egy olimpiára vagy paralimpiára, én sem vagyok ezzel másként. Ha ott lehetek Párizsban, akkor megpróbálok a mainál jobban teljesíteni, és a dobogóhoz minél közelebb végezni."

Ez a 22. magyar kvóta, kajak-kenuban pedig jelenleg öt indulási joggal rendelkezik az ország a paralimpiára, amelyre augusztus 28. és szeptember 8. között kerül sor a francia fővárosban.

A para-világbajnokság csütörtökön kezdődött és szombatig tart a Maty-éren. Eredetileg kilencfős lett volna a magyar csapat, de egy visszalépés után ez nyolcfősre olvadt, majd péntekre kiderült, hogy a KL1 200 méteren címvédő, paralimpiai bajnok Kiss Péter Pál sem száll vízre Szegeden. A szövetség arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a versenyző kisebb sérüléssel küzd.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!