Kajak-kenu vk - Két újabb döntős magyar hajó

Sport, 2021.05.16

A vasárnap délelőtti középfutamokból újabb két magyar hajó biztosította a helyét a zárónapi döntőkben a szegedi kajak-kenu világkupán, az ugyanakkor kellemetlen meglepetés, hogy férfi K-4 500 méteren a két hazai egység közül egyiknek sem sikerült bejutnia a legjobbak mezőnyébe.

A nőknél C-2 200-on Seres Fanni és Horányi Dóra egy harmadik, K-4 500-on a Kőhalmi Emese, Biben Karina Klaudia, Bakó Olga, Csikós Zsóka összeállítású négyes pedig egy második hellyel lépett tovább, a férfiaknak viszont nem sikerült jól a délelőtti program.

C-1 500 méteren Kiss Balázs (4. hely) és Szőke Attila (5.) is lemaradt a fináléról, de ami még váratlanabb, hogy mindkét 500-as négyes elvérzett: a Balogh Gergely, Molnár Péter, Nádas Bence, Tótka Sándor (5.), valamint a Noé Zsombor, Dombvári Bence, Kós Benedek és Szendy Maximilian alkotta egységnek (8.) sem sikerült az első három között célba érnie a középfutamban, így nem csatázhatnak az érmekért.

A még hátralévő 15 döntőből így 12-ben lesz magyar hajó.

A vasárnap (ma) záruló világkupán 26 versenyszámban osztottak, illetve osztanak érmeket, 60 ország több mint 900 indulója között 45 versenyző képviseli a hazai színeket. A viadal a járványügyi intézkedések miatt nézők nélkül zajlik a Maty-éren.

később:
döntők 11.33 és 14.30
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!