Kajak-kenu vk - Kopasz Bálint dupla győzelemmel a döntőben

Sport, 2021.05.14

A világbajnoki címvédő Kopasz Bálint az előfutam után a délutáni középfutamot is magabiztos versenyzéssel nyerte K-1 1000 méteren a szegedi kajak-kenu világkupán, így készülhet a szombati döntőre.

A Graboplast Győri VSE kajakosa ugyanakkor egyedül lesz hazai részről a fináléban, miután a szám másik magyarja, Gál Péter ötödik helyével csak a B döntőbe kvalifikálta magát.

Kopaszon és Gálon kívül pénteken délután még hét magyar egység szállt vízre a középfutamban. Férfi K-1 500 méteren Nádas Bence ugyancsak futamgyőztes lett, Kós Benedek pedig egy második hellyel került a legjobb kilenc közé, és női C-1 500-on Molnár Csenge harmadik helye is döntőt ért. Női K-2 500 méteren és férfi C-1 1000 méteren ugyanakkor nem lesz hazai hajó a szombati döntőben, miután a Lucz Anna, Csikós Zsóka és a Biben Karina, Rendessy Eszter kettős, illetve Szőke Attila és Slihoczki Ádám sem tudta beverekedni magát a legjobbak közé.

A délutáni programban további négy szám előcsatározásai kezdődtek meg az előfutamokkal, és mindjárt magyar sikerekkel. Női C-2 500 méteren - amely a hazai egységek számára olimpiai válogató is - a Balla Virág, Takács Kincső és a Gönczöl Laura, Opavszky Réka duó is futamgyőzelemmel került a vasárnapi döntőbe, amelyben a múlt heti első válogató után így ismét összecsaphatnak. Ha újra Balláék nyernek, akkor már készülhetnek Tokióra.

Női K-1 500 méteren a négyszeres világbajnok Kárász Anna egy negyedik, az ifjúsági vb-győztes Rendessy Eszter pedig egy ötödik hellyel lépett tovább a középfutamba - itt nem volt lehetőség egyenes ágon bejutni a fináléba. A pénteki versenynap két férfi 1000 méteres páros szám előfutamaival zárult. A kenu ketteseknél Hajdu Jonatán és Fekete Ádám éppen csak lemaradt a döntőt érő első helyről, a csütörtöki nap hősei, az olimpiai kvótát szerző Adolf Balázs és Fejes Dániel pedig egy ötödik hellyel kezdték a vk-t. K-2-ben Kulifai Tamás és Noé Bálint negyedik hellyel mutatkozott be, Őry Zsombor és Erdélyi Tamás viszont nyolcadik helyével kiesett - előbbi egység szombaton délután, a középfutamban folytatja.

A vasárnapig tartó világkupán 26 számban osztanak érmeket és a 60 ország több mint 900 indulója között 45 versenyző képviseli a magyar színeket. A szombati és vasárnapi döntőket élőben közvetíti majd az M4 Sport - az első döntős napon 11 finálét rendeznek. A verseny a járványügyi intézkedések miatt nézők nélkül zajlik.

A további program:

szombat:
középfutamok 9.00 és 15.00
döntők 11.33
előfutamok 16.35

vasárnap:
középfutamok 9.45
döntők 11.33 és 14.30
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!