Kajak-kenu vk - Nyilatkozatok

Sport, 2023.05.13

A szombati döntőkben szerepelt magyar versenyzők a következőt nyilatkozták az MTI-nek a szegedi kajak-kenu világkupán:



Varga Ádám:

"Úgy terveztem, hogy minél nagyobb iramot megyek és nem a robbantásokból próbálok indulni, hanem próbálok akkora előnyt szerezni, hogy a végén ne kelljen finiselni. A többieket nem nagyon láttam, kivéve Pimentát és szerencsére nem kellett hajráznom, mert nem is maradt volna rá erőm. Nagyon jó érzés, hogy amit az edzéseken megcsináltam, azt versenykörülmények között is sikerült és akár még tudok előrébb is lépni. Az olimpia után inkább Bálint mögött voltam, most pedig a nemzetközi mezőnyt és őt is le tudtam győzni. Persze még nagyon korán van, a fő verseny mindenkinek az augusztusi világbajnokság lesz, senki nem volt még csúcsformában."


Kopasz Bálint:

"A többiek közül senkit nem érzékeltem, egészen nyolcszáz méterig a saját pályámat mentem. Az utolsó kétszázra nagyon elfáradtam, ezért ki is néztem egy kicsit, megpróbáltam indítani még egyet, de túl sok erőm már nem maradt. Ez egy brutál kemény pálya volt nekem, a balos szembeszél miatt körülbelül tíz másodperccel tovább tartott, de elégedett vagyok, hogy ilyen körülmények között ilyen jól helyt tudtam állni."


Kisbán Zsófia:

"Még nem sok ezer métert mentünk sajnos, mert a nemzetközi versenyek programjára csak nemrég került fel ez a szám. Én nagyon szeretem, mert lehet benne versenyezni, felépíteni egy pályát és visszaköszön, hogy az ember mennyit készült, mennyi munkát tett bele. Örülök az ezüstnek, bár nem titkolom, hogy győzni jöttem ide, van már világversenyekről hat ezüstöm, szeretnék már aranyat is nyerni. Remélem, vasárnap, 5000 méteren tudok javítani a helyezésemen."


Csorba Zsófia:

"Én is szeretem ezt a távot, nem a rajton múlik, mi lesz a végeredmény. Vissza lehet térni a mezőnybe, és kihozni magunkból, ami bennünk van. Teljesen elégedett vagyok a bronzéremmel, miután a tavalyi évem betegségek sorozata miatt kimaradt, ez egy remek visszatérés volt."


Bragato Giada:

"Nagyon hamar ellőtték a rajtot, azt a hátrányt, amit ott összeszedtünk, próbáltuk ledolgozni. Mindenki nagyon jól bírta ezt az erős, szembeszeles pályát, szerintem mindenki nagyon jó formában volt, így nem szégyen, hogy negyedikek lettünk. A csúcsformától még messze vagyunk, ez csak egy állomás a világbajnokság felé vezető úton. A hibák megvannak, ki kell őket javítani."


Nagy Bianka:

"Egy ilyen pálya után nehéz örülni, de pozitív, hogy a táv második felében jól jöttünk. Mi általában nagyon egyenletesen építjük fel a pályánkat, így ha a többiek lassulnak a végén, fel tudunk kapaszkodni. Most azonban nem volt elég időnk felkapaszkodni."


Birkás Balázs:

"Erős mezőny volt. Én folyamatosan építkezem, jön majd a második válogató, aztán az Eb, a vb, hosszú még a szezon. Nagyon jól éreztem magam a pályán, de technikában és pályaspecifikációban lehet még előre lépni."


Varga Katalin:

"Nagyon jól éreztem magam. Jól sikerült a téli felkészülésem, persze még sok van ebben a pályában, hiszen ez az idény első versenye volt, így igazán nem erre élesítettünk. Összességében úgy érzem, hogy sokat erősödtem és most már komolyan megközelítem a brit riválisaimat."
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!