Karate-vb - Schmidt Ádám a szervezőbizottság elnökségében

Sport, 2023.08.01

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár is bekerült az októberi, budapesti karate-világbajnokság szervezőbizottságának elnökségébe.

A Magyar Karate Szakszövetség (MKSZ) keddi tájékoztatása szerint az államtitkár mellett Mészáros János, az MKSZ elnöke, valamint Sas András, a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség Zrt. vezérigazgatója alkotja az elnökséget. A bizottság alakuló ülésén a felszólalók hangsúlyozták: az előkészítő munka már hónapok óta zajlik, valamint reményüket fejezték ki, hogy minden idők legjobb világbajnokságának adhat otthont október 24. és 29. között a Papp László Budapest Sportaréna, a magyar versenyzők pedig jól szerepelnek majd.

Mészáros megjegyezte, a sportágon belül óriási a várakozás a magyarországi eseményt illetően, hiszen ez lesz az utolsó nagy világbajnokság, ugyanis a jövő évtől a nemzetközi szövetség (WKF) megváltoztatja a rendezési szabályokat.

Schmidt Ádám emlékeztetett rá, hogy az év elejétől a nagy kiemelt nemzetközi sporteseményeket új eljárásrendben bonyolítják le.

"Az első nagy próbatétel az atlétikai vb lesz, ahol ezt teszteljük. Az eddigi munka alapján bízom benne, hogy augusztusban megrendezzük minden idők legjobb atlétikai világbajnokságát, októberben pedig minden idők legjobb karate-világbajnokságát" - jelentette ki az államtitkár, aki szerint egy jól sikerült vb üzenet is lehet a döntéshozóknak, hogy a karate kerüljön vissza az olimpiai programba.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!