Karlsruhéban kezdődik pénteken a fedett pályás atlétikai csúcssorozat

Sport, 2022.01.26

A nevezések alapján a férfi rúdugrás világcsúcstartója, Armand Duplantis lesz a legnagyobb sztárja a pénteki karlsruhei fedett pályás atlétikai viadalnak, amely a nemzetközi szövetség (WA) hét állomásból álló csúcssorozatának az első versenye lesz.

A németországi viadalon a svéd kiválóság mellett egy másik tokiói olimpiai bajnok, az orosz Marije Laszickene is szerepel, aki várhatóan nagy csatát vív majd női magasugrásban az ötkarikás bronzérmes ukrán Jaroszlava Mahucsihhal.

A WA honlapján jelezte, hogy a németországi versenyt két amerikai követi, szombaton Manhattanben, jövő vasárnap pedig Staten Islanden. Ezek után ismét Európában mérhetik össze tudásukat a legjobb atléták, előbb Lievinben (február 17.), majd Birminghamben (február 19.) és Torunban (február 22.) rendeznek Arany besorolású versenyt, s a sorozat március 2-án Madridban zárul. A szabályok szerint a pontversenyben a három legjobb eredmény számít, a szakági győztesek 10 ezer dolláros jutalmat kapnak, illetve automatikus indulási jogot a belgrádi fedett pályás világbajnokságra.

A sorozat kiemelt versenyszámai:

------------------------------
nők: 400 m, 1500 m, 60 m gát, magasugrás, távolugrás
férfiak: 60 m, 800 m, 3000 m/5000 m, rúdugrás, hármasugrás, súlylökés

A sorozat állomásai:

-------------------
Karlsruhe, január 28.
New York (Manhattan), január 29.
New York (Staten Island), február 6.
Lievin, február 17.
Birmingham, február 19.
Torun, február 22.
Madrid, március 2.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!