Kedden rajt a debreceni 3x3-as U18-as kosárlabda-világbajnokságon és a World Tour Mastersen

Sport, 2021.08.23

Harminchét csapat - 19 fiú és 18 lány együttes - vesz részt a debreceni 3x3-as U18-as kosárlabda-világbajnokságon, amelyet keddtől vasárnapig a Kossuth téren rendeznek meg a World Tour Masters fordulóval együtt.

A hétfői felvezető sajtótájékoztatón Becsky István, a szervezőbizottság elnöke elmondta, Debrecen 2015 óta ad otthont hasonló tornáknak, a cívisváros a világbajnokságok megrendezésével felkerült a világ kosárlabda térképére.

Megjegyezte, a minden valószínűség szerint teltházas rendezvénynek világsztár vendége is lesz a korábbi NBA-játékos, az orosz Andrej Kirilenko személyében.

Lekli József, a magyar fiúcsapat kapitánya kifejtette, a koronavírus-járvány miatt júniusban kezdték el a felkészülést, úgy érzi, mindent megtettek a sikeres szereplésért. Hozzátette, a csoportbeosztás nem rossz - Oroszország, Dominikai Köztársaság, Litvánia, és Mongólia lesz az ellenfél - ám a riválisok felkészültségéről nincsenek információik.

Az esélylatolgatásról szólva elmondta, a győzelemre az amerikaiak esélyesek, de az oroszok is okozhatnak meglepetést.

Ságodi Róbert, helyi nevelésű válogatott játékos kifejtette, 10 perc alatt kell keményen játszani és védekezni, úgy, hogy közben magabiztosnak kell lenni. "Agresszíven, nagy szívvel fogunk játszani" - ígérte.

A lányok a D-jelű négyesben, Észtországgal, Svájccal és Franciaországgal szerepelnek egy csoportban, a papírforma a francia és az észt alakulat továbbjutását ígéri.

A lelátókra védettségi igazolvánnyal és személyazonosságot igazoló okmánnyal lehet belépni. A 18 év alattiak pedig csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kísérővel vehetnek részt az eseményen.

A várható nagy érdeklődésre való tekintettel a pályák mellett óriás kivetítőket is elhelyeznek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!