TV műsor

Keszthelyi Vivien az Euroformula Openben folytatja

Sport, 2021.03.30

Keszthelyi Vivien az Euroformula Open elnevezésű formaautós versenysorozatban indul az idén a Team Motopark csapatában.

A 20 éves magyar versenyző szerződtetéséről a német istálló és Keszthelyi menedzsmentje számolt be kedden.

A menedzsment közleménye kiemelte, hogy Keszthelyi lesz az első magyar autóversenyzőnő a sorozatban, amelynek idei szezonja Portimaóban kezdődik, az első versenyekre a Forma-1-es Portugál Nagydíj betétfutamaként kerül sor április 30. és május 2. között.

Az Euroformula Open hivatalos honlapja szerint az idén nyolc versenyhétvégét rendeznek, köztük júliusban a Hungaroringre is ellátogat a mezőny. Lesz még futam többek között Monzában, Spa-Francorchamps-ban, Imolában és az osztrák Red Bull Ringen. Keszthelyi csapattársa az amerikai Jak Crawford lesz.

"Ez egy újabb lépcsőfok a pályafutásom során, de a munka neheze csak ezután kezdődik. A célom minél többet tanulni, hogy ezzel a lehető leggyorsabban előrébb jussak, és ne vesztegessek el sok időt" - idézte a közlemény Keszthelyit.

Timo Rumpfkeil, a Team Motopark csapatfőnöke azt mondta, "nagyon jó teszteket" hajtottak végre a télen a magyar versenyzővel, és bíznak benne, hogy mindenben támogatni tudják, ami szükséges ahhoz, hogy "nyilvánvaló tehetsége jó eredményekkel párosuljon".

"Arról nem szabad megfeledkezni, hogy Viviennek az elmúlt szezonokban hiányzott a folyamatos pályán töltött idő, ezért időt kell adni neki ennek a pótlására és arra, hogy elkapja a fonalat a 2021-es szezonban" - tette hozzá a csapat vezetője.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!