Két magyar győzelem a zágrábi kötöttfogású ranglistaversenyen

Sport, 2019.02.11

A magyar válogatott Fritsch Róbert és Lőrincz Viktor révén két aranyérmet szerzett a zágrábi kötöttfogású birkózóviadalon, amely a nemzetközi szövetség idei első ranglistaversenye volt.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint Sike András szövetségi kapitány mellett most debütált két segítője, Módos Péter és a világbajnok Bácsi Péter, akik a tavalyi év végén elköszönt Repka Attila helyét vették át a stábban.

A horvát fővárosban 23 ország 152 birkózója lépett szőnyegre, köztük 15 magyar.

A legjobban a 72 kilogrammban érdekelt Fritsch, illetve a 2017-es Európa-bajnok, többszörös világbajnoki érmes Lőrincz Viktor (87 kg) szerepelt. Előbbi négy mérkőzést nyerve, két török, valamint egy-egy lengyel és bolgár riválist felülmúlva jutott fináléba, melyre georgiai ellenfele sérülés miatt nem állt ki.

A fiatalabbik Lőrincz-fivér szerb, majd lengyel birkózó legyőzését követően az elődöntőben az U23-as világbajnok honfitársát, Szilvássy Eriket verte, az aranyéremért pedig a svéd Kristoffer Berget.

A magyar küldöttség három éremmel zárta a tornát, mivel 60 kilogrammban Torba Erik a harmadik helyen végzett, a helyosztón román versenyzőt legyőzve.

A kötöttfogásúak következő pontszerző viadala jövő héten a győri Polyák Imre emlékverseny lesz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!