Kétszer volt az év női evezőse, 24 évesen mégis abbahagyta Gadányi Zoltána

Sport, 2022.01.20

Gadányi Zoltánát 2018-ban és 2019-ben is az év női evezősének választotta a magyar szövetség, azonban 24 évesen már csak amatőrként folytatja.

A magyar női felnőtt mezőnyben évek óta meghatározó szerepet betöltő Gadányi a válogatott keret szeptemberi szintfelmérőjén új társsal, a rutinos Krémer Eszterrel kétpárban bíztató időeredményre volt képes - a régi-új egységek közül ők közelítették meg leginkább a világversenyen A döntőhöz szükséges szintidőt -, de hiába került be a szövetség új, ősszel indult programjába, nem vállalta annak feltételeit.

"Miután elvégeztem az egyetemet, sok támogatástól és lehetőségtől estem el. Anyagilag így sajnos már nem fért bele, hogy válogatott legyek, és havonta három hetet készüljek a kerettel" - nyilatkozott Gadányi az MTI-nek. Hozzátette: az evezés és a munka együtt nem működött.

Elárulta: az evezés egyelőre nem játszik szerepet az életében, márciusban viszont, amikor újraindul a víziélet a telepeken, szeretne visszatérni, jelen állás szerint csak amatőrként. Gadányi úgy érzi, hogy evezősként többre lett volna hivatott, pár hónapos közös felkészüléssel tavaly tavasszal nagyobb esélyük lett volna Krémer Eszterrel az olimpiai pótkvalifikációban.

A magyar női mezőnyből tavaly nyáron sérülése miatt vonult vissza 26 évesen Polivka Dóra, akit 2020-ban választottak meg az év női evezősének.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!