Kettesfogathajtó-vb - A magyar csapat folytatná a 2013 óta tartó sikersorozatot - ELŐZETES

Sport, 2021.09.08

A magyar csapat azzal a céllal vág neki a hollandiai Kronenbergben csütörtöktől vasárnapig tartó kettesfogathajtó-világbajnokságnak, hogy folytassa a 2013 óta tartó sikersorozatot.

Az elmúlt négy vb-n mind egyéniben, mind csapatban a magyaroké lett az aranyérem: 2013-ban és 2015-ben még Lázár Vilmos, a magyar szövetség jelenlegi elnöke diadalmaskodott, 2017-ben és legutóbb 2019-ben pedig Hölle Martin.

Tóth Tamás szövetségi kapitány nem változtatott a két évvel ezelőtti győztes együttesen, azaz a 24 éves Hölle mellett Osztertág Kristóf és a múlt héten még a budapesti négyesfogathajtó Európa-bajnokságon szerepelt ifj. Dobrovitz József lesz a csapattag.

"Persze valamelyest nehezebb a felkészülés, hogy kettesben és négyesben is versenyzem, de rengeteg segítséget kaptam. Kezdve azzal, hogy a kettesfogathoz Lázár Zoltántól kaptam a lovakat és év közben ő is edzette őket" - mondta az MTI-nek ifj. Dobrovitz József, aki egyéniben 19. lett a Kincsem Parkban rendezett kontinensviadalon, míg az ötödik helyezett csapatnak értékes pontokat hozott az erősségének számító maratonhajtásban.

A három csapattagon túl további hat magyar versenyző áll rajthoz: Farkas József, ifj. Fekete György, Gergely János, ifj. Nagy Tibor, Szabó Roland és Tóth Andrea azonban csak egyéniben lesz érdekelt.

A vb-re 22 ország közel száz fogathajtója nevezett. A szokásoknak megfelelően csütörtökön és pénteken a díj-, szombaton a maraton-, vasárnap pedig az akadályhajtást rendezik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!