Kettesfogathajtó-vb - A magyar csapat folytatná a 2013 óta tartó sikersorozatot - ELŐZETES

Sport, 2023.09.26

A magyar csapat azzal a céllal vág neki a franciaországi Le Pin au Haras-ban csütörtöktől vasárnapig tartó kettesfogathajtó-világbajnokságnak, hogy folytassa a 2013 óta tartó sikersorozatot.

Az elmúlt öt vb-n mind egyéniben, mind csapatban a magyaroké lett az aranyérem: 2013-ban és 2015-ben még Lázár Vilmos, a magyar szövetség jelenlegi elnöke diadalmaskodott, 2017-ben, 2019-ben és legutóbb 2021-ben pedig Hölle Martin.

A magyar színeket hét hajtó képviseli majd, közülük hárman alkotják a magyar együttest, amelynek összetételét Szilágyi Zsolt csapatvezető a szerdán esedékes állatorvosi vizsgálat előtt nem kívánta elárulni. Annyit mondott az MTI-nek, hogy Hölle mellett ifj. Dobrovitz József, Osztertág Kristóf és ifj. Fekete György esélyes erre. Előbbi kettő tagja volt előző két csapatdiadalnak is, míg utóbbiak közül 2021-ben ifj. Fekete, 2019-ben pedig Osztertág lett aranyérmes a csapattal.

"Egyértelműen az a cél és az elvárás, hogy megőrizzük az előző öt világbajnokságon kiérdemelt helyünket" - fogalmazta meg határozottan a várakozásait Szilágyi Zsolt.

A vb-n további három magyar versenyző áll rajthoz: Kákonyi Norbert, Penzer László és Tóth Andrea, ők - a csapatból kimaradó hajtóval együtt - egyéniben lesznek érdekeltek.

A vb-re 25 ország 93 fogathajtója nevezett. A szokásoknak megfelelően csütörtökön és pénteken a díj-, szombaton a maraton-, vasárnap pedig az akadályhajtást rendezik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!