Kettesfogathajtó-vb - Egyéniben Hölle, csapatban a magyarok állnak az élen az utolsó nap előtt

Sport, 2021.09.11

A címvédő Hölle Martin a szombati maratonhajtást követően is megőrizte vezető helyét a hollandiai Kronenbergben zajló kettesfogathajtó-világbajnokságon, míg csapatban a magyarok várják az élről a záró napot.

A verseny honlapja szerint az ötszörös világbajnok Hölle negyedik helyen végzett maratonhajtásban, és ezzel összetettben a mezőnyből senki nem tudta őt megelőzni. A számot a németek egyéni indulója, Daniel Schneiders nyerte meg ifj. Fekete György, valamint a svájci Marcel Luder előtt.

Csapatban viszont a magyarok bizonyultak szombaton a legjobbnak, míg a hollandok másodikak, a németek harmadikak lettek. A magyarok ezzel megelőzték a díjhatás után élen álló, de második helyre szoruló németeket, a franciák eközben megtartották harmadik helyüket.

A magyar csapat azzal a céllal vágott neki a vb-nek, hogy folytassa a 2013 óta tartó sikersorozatot, mivel az elmúlt négy vb-n mind egyéniben, mind csapatban a magyaroké lett az aranyérem: 2013-ban és 2015-ben még Lázár Vilmos, a magyar szövetség jelenlegi elnöke diadalmaskodott, 2017-ben és legutóbb, 2019-ben pedig Hölle Martin.

A vb-re 22 ország száz fogathajtója nevezett, akik 18 csapatban is versenyeznek. A vasárnapi zárónapon az akadályhajtást rendezik meg.


Az állás a harmadik nap (a díjhajtás és a maratonhajtás) után:

egyéni:

-------
1. Hölle Martin 149,32 hibapont
2. Sandro Koalick (német) 156,86
3. Franck Grimonprez (francia) 158,18


csapat:

-------
1. MAGYARORSZÁG 310,16
2. Németország 319,75
3. Franciaország 332,53
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!