Kettesfogathajtó-vb - Hölle Martin: a siker titka a nagyon sok munka

Sport, 2023.10.01

Az egyéniben és a csapattal is győztes Hölle Martin a sok munkában látja a franciaországi Le Pin au Haras-ban rendezett kettesfogathajtó-világbajnokságon elért sikerei kulcsát.

"Boldogságot, nagy boldogságot jelent ez a siker. A magyar csapat sorozatban hatszoros világbajnok, ez egy óriási élmény az egész országnak és nekünk is. Jó ennek a részesének lenni" - nyilatkozta az M1 aktuális csatornának Hölle Martin, aki ebből a sorozatból négyszer (2017, 2019, 2021, 2023) vette ki a részét, ráadásul valamennyi alkalommal az egyéni világbajnoki címet is elhódította.

"A siker titka a nagyon sok munka. Nagyon nehéz évünk volt, amit nem volt egyszerű megélni."

Hölle azt is elmondta, hogy szerinte az újabb diadal által ismét lesz rajtuk nyomás, hogy a következő vb-n is meg tudják ismételni ezt az eredményt.

Az egyéniben 12. helyen záró, a csapattal 2021 után ismét vb-győztes ifjabb Fekete György Hölléhez hasonlóan elégedetten értékelte a viadalt.

"Köszönöm, hogy ismét a magyar csapat tagja lehettem. Úgy gondolom, hogy az a két szám, amiben számítottak rám, az sikerült. A mai napon történt egy kis technikai hiba, amiért nem tudtam a százszázalékot kihozni magamból és a lovaimból, de hála a jóistennek ez is elég volt."

A zárónapon ifj. Fekete az akadályhajtásban három helyet lépett előre és a 12. pozícióban végzett, a csapat harmadik tagja, a magyar válogatottal 2019 után vb-első Osztertág Kristóf vasárnap az egyéni dobogó reményében kockáztatott, emiatt az akadályhajtást kissé elrontotta és az ötödikről a 19. helyre csúszott vissza. Azt mondta: a szombat és a vasárnap kifejezetten nehéz volt.

"A mai nap az idegek harca volt, és szerintem ez volt mindannyiunknak a legnehezebb" - jelentette ki Osztertág, aki azt is elárulta, mivel volt a legelégedettebb.

"Amit előzetesen megbeszéltünk, hogy a díjhajtásban a lehető legjobban tudjam segíteni a csapatot, az sikerült, ez volt számomra a legjobb dolog a vb-n."

Az MTI-nek a verseny után Fugli Károly, a nemzetközi szövetség (FEI) fogathajtó szakbizottságának elnöke sporttörténelminek nevezte Hölle Martin egyéni és a magyar csapat diadalát.

"Ez valóban komoly sporttörténelmi siker, hogy sorozatban hatodszor van magyar győztes egyéniben, ebből Hölle negyedik egymást követő diadalát aratta, a magyar csapat pedig ugyancsak hatodszor lett aranyérmes megszakítás nélkül. Az jól látszik, hogy ebben a szakágban továbbra is meghatározó tényezők, sőt, élen járnak a magyar versenyzők. Reméljük, ez sokáig így is marad" - mondta Fugli Károly.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!