Kettesfogathajtó-vb - Középmezőnyben a magyarok a díjhajtás első napján

Sport, 2023.09.28

Legjobb magyarként a csapatban is érdekelt ifj. Fekete György 20. helyen áll a díjhajtás első, csütörtöki napja után a franciaországi Le Pin au Haras-ban vasárnapig tartó kettesfogathajtó-világbajnokságon.

A lovak együttes munkájáról és a jármódok szabályosságáról számot adó első számban 45 induló után a holland Erik Evers vezet 52,84 hibaponttal, tőle 10,8 hibaponttal marad el ifj. Fekete. Szintén csütörtökön szerepelt a kizárólag egyéniben érdekelt Penzer László, Kákonyi Norbert és Tóth Andrea, akik közül előbbi kettő a 27-28. helyen áll, míg utóbbi 31. a mezőny első fele után.

A magyarok közül pénteken kezdi meg a szereplését ifj. Dobrovitz József, valamint a másik két csapattag, Osztertág Kristóf és az egyéniben is címvédő Hölle Martin. A csapattagok közül mindhárom számban a két jobbik versenyző eredménye számít bele.

Az elmúlt öt vb-n mind egyéniben, mind csapatban a magyaroké lett az aranyérem: 2013-ban és 2015-ben még Lázár Vilmos, a magyar szövetség jelenlegi elnöke diadalmaskodott, 2017-ben, 2019-ben és legutóbb, 2021-ben pedig Hölle Martin. Ifj. Dobrovitz tagja volt az előző két csapatdiadalnak, míg ifj. Fekete 2021-ben, Osztertág pedig 2019-ben lett aranyérmes a csapattal.

A vb-re 25 ország 93 fogathajtója nevezett. A szokásoknak megfelelően szombaton a maraton-, vasárnap pedig az akadályhajtást rendezik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!