Kettlebell - Izgalmas és valóban hatékony edzésforma

Sport, 2021.07.27

Ahányféle ember létezik, annyiféle edzésmódszert kedvelnek és végeznek élvezettel.

Kettlebell Van azonban egy dolog, ami talán mindannyiukban közös. Egy idő után mindenki szeretné feldobni a gyakorlatokat, változatosabbá és hatékonyabbá tenni azokat.

A mai cikk egy remek alternatíváról szól majd, mely igazán különlegessé teheti az edzéseket.  

Vasgolyó, mint az edzés kelléke? Pontosan.

Sokaknak valószínűleg már nem újdonság, de ez a módszer nem más, mint a kettlebell, ami egy egyszerű, de annál erőteljesebb eszköz. Lényegében egy vasgolyóról van szó, amit egy fogó segítségével lehet használni. Hatékonysága annyira magas, hogy még a szovjet hadsereg katonái is alkalmazták erőfejlesztés céljából. Nem semmi, igaz? A Capetan Sport sportszer webáruház munkatársai többek között az előnyeiről, érdekességekről és a kettlebell rendelés menetéről meséltek.  

Nehéznek tűnhet, mégis érdemes kipróbálni

A kettlebellt súlyából és formájából kifolyólag sokan csupán az erő és az izomzat növelésére tartják alkalmasnak, azonban ez koránt sincs így. Mivel nem csak a gerinc mentén található mélyizmokat, de a szívet is megdolgoztatja, ezért tökéletes választás lehet azok számára, akik kardio jellegű edzést (is) keresnek maguknak. Nem beszélve arról, hogy az ilyen jellegű edzésforma megemeli az adrenalin- és az energiaszintet, illetve segíti a zsírégetést is, még az edzés befejezése után is. Szinte hihetetlenül hangzik, ám mégis így van.  

Stabil testtartás, aktívabb életmód

Mint minden edzésformához, a kettlebellel való gyakorláshoz is megfelelő testtartás szükséges. Így nemcsak a balesetek kerülhetőek el, de a mindennapi munkával és feladatokkal járó hát- és derékfájdalmak is csökkenhetnek. Ha pedig valaki szeretné igazán egészségessé tenni az életmódját, az edzés ebben is a segítségére lehet. A fokozott izzadás hatására ugyanis hatékonyabbá válik a méreganyagok szervezetből való kiürülése.  

Fontos tudni azonban, hogy a piacon megtalálható kettlebell golyók között is lehetnek minőségbeli különbségek, ezért érdemes biztos, megbízható helyről beszerezni azokat. A nem megfelelő kialakítású eszközökkel ugyanis az edzések kevésbé eredményesek, sőt, akár élvezhetetlenné is válhatnak.

A Capetan Sport webáruházban viszont magas színvonalú sporteszközök találhatóak, rendkívül széles választékban. Legyen szó szinte bármilyen sportról, mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet, kényelmesen, házhoz rendelve, az igényeinek megfelelően.

Legyen a sport a titkos fegyver, ami elűzi a feszültséget, felélénkít és megmutatja, hogy a lehetetlen nem létezik. Vagy talán mégis, hisz a kettlebellel lehetetlen leállni. Aki nem hiszi, próbálja ki minél előbb.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!