Kialakult a jövő évi férfi és női röplabda-világbajnokság mezőnye

Sport, 2021.09.21

A kontinenstornák befejezése után kedden kialakult a jövő évi férfi és női röplabda-világbajnokság mezőnye.

A tornákra a koronavírus-járvány miatt nem rendeztek selejtezőket, hanem a rendezők, a címvédők, valamint a kontinentális viadalok döntősei mellett a legjobb világranglistás helyen álló válogatottak kerültek a 24 csapatos mezőnybe. Erre egyik magyar válogatottnak sem volt esélye: a nők 102 ponttal a 44., a férfiak 89-cel a 64. helyen állnak. Előbbi mezőnybe utolsóként a rangsorban a 23. Kazahsztán, utóbbiba a 22. Kína jutott be.

Mindkét nemnél egy újonc lesz: a férfimezőnyben a katari, a nőiben a kolumbiai válogatott készülhet első világbajnokságára. A korábbi győztesek közül a férfiaknál Csehország, a nőknél Kuba hiányzik majd. A 2018-as vb-t a lengyelek és a szerbek nyerték.

A férfi tornát augusztus 26. és szeptember 11. között Oroszországban, a nőit szeptember 23. és október 15. között Hollandiában és Lengyelországban rendezik.


A 2022-es röplabda-világbajnokság mezőnye:

férfiak:

--------
Argentína, Brazília, Bulgária, Egyesült Államok, Egyiptom, Franciaország, Hollandia, Irán, Japán, Kamerun, Kanada, Katar, Kína, Kuba, Lengyelország (címvédő), Mexikó, Németország, Olaszország, Orosz Csapat (rendező), Puerto Rico, Szerbia, Szlovénia, Törökország, Tunézia

nők:

----
Argentína, Belgium, Brazília, Bulgária, Csehország, Dominikai Köztársaság, Egyesült Államok, Hollandia (rendező), Japán, Kamerun, Kanada, Kazahsztán, Kenya, Kína, Kolumbia, Koreai Köztársaság, Lengyelország (rendező), Németország, Olaszország, Orosz Csapat, Puerto Rico, Szerbia (címvédő), Thaiföld, Törökország
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!