Kiegyensúlyozott teljesítményre törekszik a DEAC kosárlabdacsapata az új szezonban

Sport, 2023.09.27

Kiegyensúlyozott teljesítményre törekszik az új szezonban a DEAC férfi kosárlabdacsapata, melynél minimum elvárásként a rájátszásba jutást fogalmazták meg.

Erről beszélt a szerdai évadnyitó sajtótájékoztatón Becsky István szakosztályvezető, valamint Andjelko Mandic vezetőedző.

"Konkrét célokat nem szeretnék megfogalmazni, de minimum a rájátszás, és nagyon örülnék annak, ha a Magyar Kupában is maradandót tudnánk alkotni" - fogalmazott Becsky. Hozzátette: a vezetőedző személyét illetően nem volt kérdés, Andjelko Mandic remek munkát végzett a csapattal az előző kiírás során.

"Ami a keretet illeti, Mócsán Bálint és Djordje Drenovac megtartását óriási fegyverténynek tartom. A légióshelyeket igyekeztünk Mandic igényei szerint kialakítani, fontos szempont volt, hogy zömében olyan külföldieket szerződtessünk, akik már korábban szerepeltek a magyar bajnokságban. Ilyen például Andre Williamson, Deon Edwin, vagy Lovro Buljevic, de az első ízben Magyarországon kosárlabdázó Rakeem Bucklestől is sokat várunk. Sajnos Tóth Ádám és Polyák László személyében igazi ikonoktól is elbúcsúztunk, az ő helyüket fiatalok beépítésével próbáljuk betölteni. Jó hír, hogy a tavasszal komoly sérülést szenvedő Garamvölgyi Ákos már edz, novemberre várhatóan százszázalékos állapotban lesz" - fogalmazott.

A vezetőedző szerint a fiatalokra idén várhatóan az eddigieknél is nagyobb szerep hárulhat.

"Nagy hangsúlyt fektetünk a fiataljainkra. Ez idén hatványozottan igaz lesz, hiszen hat felnőtt és hat utánpótláskorú kosarassal vágunk neki a szezonnak. Óriási érvágás, hogy a már készen lévő keretből két olyan játékost is elveszítettünk, akikkel számoltunk Kovács Ákos és Aleksej Carev személyében, pótlásukra kénytelenek voltunk az eredeti tervekkel ellentétben a maximális létszámú, azaz öt légióssal nekivágni a bajnokságnak. Mint mondtam, nálunk az akadémisták mindenképpen lehetőséghez fognak jutni, és nem csak az U23-as szabály keretein belül, de fontos, hogy a játékpercekkel élniük is kell majd. Bízunk abban, hogy pénteken egy jó rajttal lendületet tudunk venni. Összességében az elsődleges, hogy egészségesek maradjunk, illetve, hogy a tavalyi, hullámvasúthoz hasonlítható teljesítményt a kiegyensúlyozott jó szereplés váltsa fel" - fogalmazott a tréner.

Széles Diána (Fidesz-KDNP) alpolgármester kiemelte, a DEAC olyan szintet ért el a sportág megszerettetése tekintetében és "művelése" révén, amely példaként szolgál más települések számára is. Kifejtette, a kosárlabdával már kisgyermekkorban megismerkednek a gyerekek, majd az akadémián folytatják, onnan kinőve pedig "láthatjuk őket nemcsak tömegsportban, hanem az élsportban is." Elismeréssel szólt az utánpótlás csúcsát jelentő U20-as bajnokságot megnyerő DEAC Kosárlabda Akadémia múlt szezonban nyújtott teljesítményéről, illetve a felnőtt csapat hatodik helyezéséről.

Lóczi Lászlóné Kovács Marianna, a DEAC ügyvezetője biztosította a jelenlévőket arról, hogy a csapat a korábbiakhoz hasonlóan továbbra is töretlenül élvezi Debrecen városa és a DEAC gazdasági osztályának támogatását. Kiemelte, hogy a szakosztály kiugró népszerűségében hatalmas szerepet játszik az akadémisták rendszeres pályára küldése. Bár a tavalyi év nagymértékű rezsiáremelése nehezen finanszírozható helyzetet teremtett, okos gazdálkodással és a város segítségével úrrá lettek a nehézségeken.

A férfi NB I pénteki nyitó fordulójában a DEAC az MVM-OSE Lions együttesét fogadja 18 órakor.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!