Kihirdették a Szentkirályi Tehetségprogram győzteseit

Sport, 2021.03.30

A kajak-kenu, a vívás és az öttusa fiatal sportolóit díjazták a Magyar Olimpiai Bizottság szakmai együttműködésével létrehozott Szentkirályi Tehetségprogram harmadik kiírásának keddi, online eredményhirdetésén. A reménységek profi karrierjük építéséhez személyenként egymillió forint támogatásban részesülnek, amit a pályázatukban meghatározott célok megvalósítására fordíthatnak.

"Magyarország díjnyertes ásványvize hosszú évek óta elkötelezetten támogatja a hazai sportéletet és a következő generáció tehetségeit" - mondta az eredményhirdetésen Balogh Levente, a Szentkirályi Magyarország elnöke és tulajdonosa, majd hozzátette, hogy gyerekkora óta közel áll hozzá a sport, hatéves korában cselgáncsozni kezdett, és ma is a mindennapjai része a mozgás. "Örülök annak, hogy hozzájárulhatunk fiatal sportolók álmainak a megvalósításához" - jelentette ki.

Sinkó Andrea volt ritmikus sportgimnasztikázó olimpikon, a MOB sportolói bizottságának elnöke nagyra értékelte a fiatal tehetségeket segítő programot, majd egykori versenyzőként bevallotta, örült volna, ha az ő idejében is létezett volna ilyen támogató kezdeményezés.

Van der Wildt Nikolett, a támogató cég marketingvezetője röviden ismertette a 2016-ban indult programot, amelyben kiírásról kiírásra cserélődnek a sportágak.

A tavaly meghirdetett harmadik sorozatban a kajak-kenu, a vívás és az öttusa képviselőiből négy győztest neveztek meg, mert ezúttal egy különdíjat is kiosztottak. A program segítségével a reménységek szintet léphetnek sportkarrierjükben, egy lépéssel közelebb kerülhetnek álmaik eléréséhez, és hosszú távon tovább növelhetik a magyar olimpiai aranyérmek számát.

A pályázatot benyújtó fiataloknak tavaly kellett jelentkezniük, és egy hattagú testület - melynek szakmai mentorként három olimpiai bajnok, Kovács Katalin kajakos, Nagy Tímea párbajtőrvívó és Fábián László öttusázó a tagja - döntött a nyertesekről. Az idei különdíjas parasportoló elismerésével hagyományt szeretnének teremteni.

Ezt követően a mentorok röviden bemutatták sportáguk nyertesét, és ismertették, miért rá esett a választásuk.

A vívók közül a 18 éves Muhari Eszter kapta az elismerést, aki fiatal kora ellenére már kadett világbajnoki, valamint kadett, junior és felnőtt magyar bajnoki címekkel is büszkélkedhet. A díjazott elmondta, hogy legközelebbi célja éremszerzés a júniusi felnőtt Európa-bajnokságon.

A kajak-kenu sportág díjazottja Máró Anna, aki első nemzetközi versenyén, az ifjúsági Európa-bajnokságon ezüstérmes lett. A 17 éves tehetség ki akar jutni az idei ifi világbajnokságra, és onnan aranyéremmel hazatérni.

Az öttusázó Viczián Bence már két Európa-bajnoki címet nyert az U19-es korosztályban. Távolabbi célja a 2024-es párizsi olimpia.

Az idén első alkalommal odaítélt különdíjat a parakajakos Kiss Péter Pál nyerte el, aki első nemzetközi versenyéről Európa-bajnokként tért haza, majd Szegeden világbajnoki címet is szerzett. Célja a paralimpiai részvétel.

Április elejétől a 1,5 literes Szentkirályi ásványvizek csomagolásán láthatóak lesznek a tehetségek fotói, emellett a sportrajongók májusban aktív szerepet vállalhatnak a fiatalok támogatásában: a https://www.szentkiralyi.hu/tehetsegek/ oldalon a három díjazott közül szavazhatnak kedvencükre, akik között a Szentkirályi a voksok arányában további egymillió forintot oszt szét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!