Kiss Virág csapata döntős a török kosárlabdakupában

Sport, 2024.01.04

Kiss Virág csapata, a CBK Mersin hosszabbítás után 87-84-re legyőzte a Besiktast a női kosárlabda Török Kupa csütörtöki elődöntőjében, ezzel bejutott a pénteki fináléba.

A magyar válogatott játékos több mint 25 percet játszott, ami alatt hat pontot és hat lepattanót szerzett.

A balikesiri találkozó első félidejében a mindössze hat játékost bevető Besiktas irányított, de a Mersin a harmadik negyedben fordított, majd a rendes játékidő végén, 76-76-os állásnál támadhatott a győzelemért, de mezőnykísérletig sem jutott.

A hosszabbításban aztán újra a Besiktas vezetett, a fordulópontot Sinem Atas 35 másodperccel a ráadás vége előtt dobott triplája jelentette, a Mersin ezzel fordított, és már nem engedte ki a kezéből a mérkőzést, amelynek hőse Kiss amerikai csapattársa, a 34 pontig, kilenc gólpasszig és hét lepattanóig jutó Marina Mabrey volt. Az isztambuli együttesben a korábbi magyar válogatott Krivacsevics Tijana hét pontot szerzett.

Kissék a döntőben a Fenerbahcéval találkoznak.

Az Olasz Kupa nyolcaddöntőjében Czukor Dalma csapata, az Oxygen Roma 73-69-re nyert az Alama San Martino di Lupari otthonában. A fővárosiak legeredményesebb játékosa éppen a magyar kosaras volt, aki 29 és fél perc alatt húsz pontot dobott és 12 lepattanót szerzett. Az Oxygen Roma a negyeddöntőben a Juhász Dorkát foglalkoztató Famila Schióval találkozik.

Hanga Ádám 22 perc alatt 11 ponttal, három lepattanóval és két gólpasszal járult hozzá a Crvena zvezda 88-72-es hazai sikeréhez a városi rivális Partizan Beograd ellen a férfi Euroliga alapszakaszának 19. fordulójában. A Crvena nyolc győzelemmel és 11 vereséggel a tabella 13. helyén áll.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!