Kl-selejtező - Győzelme ellenére kiesett a Kisvárda

Sport, 2022.08.12

A Kisvárda ugyan 2-1-re legyőzte a Molde csapatát a labdarúgó Konferencia-liga-selejtező harmadik fordulójának csütörtöki visszavágóján, de 4-2-es összesítéssel így is búcsúzott a sorozattól.

Konferencia-liga - Kisvárda Master Good-Molde A nemzetközi kupasorozatokban újonc magyar csapat az északmacedón Jasir Asani duplájával a szünetig egygólosra csökkentette az idegenben összeszedett hátrányát, de a második félidő 69. percében a norvégok Sivert Mannsverk találatával eldöntötték a párharcot.

A Molde ellenfele az osztrák Wolfsberger AC lesz a főtáblára jutásért.


Konferencia-liga, selejtező, 3. forduló, visszavágó:
Kisvárda Master Good-Molde (norvég) 2-1 (2-0)
---------------------------------------------
Kisvárda, 2548 néző, v.: Alain Durieux (luxemburgi)

gólszerzők: Asani (14., 29.), illetve Mannsverk (69.)

sárga lap: Camaj (46.), Asani (49.), Hej (58.), illetve Breivik (59.), Zekhnini (91.)

Továbbjutott: a Molde 4-2-es összesítéssel.


Kisvárda Master Good:

---------------------
Odincov - Hej, Kravcsenko, Kovacic, Leoni - Karabeljov, Melnyik - Asani (Navratil, 71.), Makowski (Lucas, 78.), Camaj (Ilievski, 78.) - Mesanovic


Molde:

------
Karlström - B. Hansen, Haugan, Risa - Linnes, K. Eriksen, Mannsverk, Breivik, Knudtzon - Fofana (Zekhnini, 90.), Brynhildsen (Grodem, 71.)


A Kisvárda háromgólos hátránya ellenére nagy lelkesedéssel és elszántsággal kezdte a mérkőzést, s bár támadólag lépett fel, az első helyzet mégis a norvég rivális előtt adódott. Az első gól viszont a magyar bajnoki ezüstérmesé volt, mert a kifejezetten agilisan futballozó Asani egy rossz hazaadásra lecsapva talált a kapuba. A hazaiak a vezetés birtokában még jobban felbátorodtak, igaz, a norvégoknak is volt veszélyes akciójuk, de Asani egy pontos lövéssel szorossá tette a meccs előtt lefutottnak tűnő párharcot.

A folytatásra magasabb sebességi fokozatba kapcsolt az esélyesebb skandináv csapat, de a kisvárdai védelem állta a sarat, sőt, alkalmanként ugyanúgy meg tudott indulni előre a magyar együttes, mint az első játékrészben. A nyílt sisakos küzdelemben aztán ismét a Kisvárda került fölénybe, azonban egyre több hiba csúszott a játékába, így helyzet már kevesebb volt. A Molde aztán az egyik szórványos ellenakciójából betalált, amivel eldöntötte a párharcot. A Kisvárdának azonban ez sem szegte kedvét, egy pillanatra sem adta fel a párharcot, ugyanakkor komoly lehetősége már nemigen volt, hogy ismét egy gólra felzárkózzon összesítésben. A Molde - ha nehezen is, de - érvényesítette a papírformát, a Kisvárda pedig emelt fővel fejezte be története első nemzetközi kupaszereplését.
(MTI)

Galériánk

Konferencia-liga - Kisvárda Master Good-Molde Konferencia-liga - Kisvárda Master Good-Molde Konferencia-liga - Kisvárda Master Good-Molde Konferencia-liga - Kisvárda Master Good-Molde Konferencia-liga - Kisvárda Master Good-Molde
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!