Kl-selejtező - Michael Boris: ott akarunk lenni a következő körben

Sport, 2022.08.03

Michael Boris, a MOL Fehérvár FC vezetőedzője kijelentette, hogy győzni szeretnének a Konferencia-iga selejtezőjének harmadik fordulójában a moldovai Petrocub Hincesti elleni, csütörtöki első találkozón és ott akarnak lenni a következő körben.

A mérkőzést megelőző szerdai sajtótájékoztatón a német tréner arról beszélt, hogy ellenfelük kompakt csapat, amely három belső védővel, mélyen visszahúzódva védekezik és ebből próbál meg kontrázni. Hozzátette: nehéz meccsre számít, és amennyiben javul a helyzetkihasználásuk, akkor teljesíthetik céljukat, vagyis legalább egy gólt szerezhetnek.

Kérdésre elmondta, hogy 19 játékos áll rendelkezésére. Megjegyezte, hogy a keretük igen vékony, ezért Adrián Rus távozása után nemcsak védelembe, hanem más posztokra is keresnek játékost.

A fehérvári együttes bosnyák válogatott támadója, Kenan Kodro kiemelte, hogy komolyan veszik majd a csütörtöki találkozót és szeretnék bizonyítani, hogy képesek győzni, amihez gólokkal szeretne hozzájárulni.

Alekszej Savinov a Petrocub Hincesti edzője rámutatott, hogy az általuk az előző körben búcsúztatott albán Lacinál magasabban jegyzett ellenfél vár rájuk, amelynek veszélyes támadói vannak. Nehéz mérkőzésre számít, de megvan a tervük arra, hogy sikeresek legyenek - tette hozzá.

Makszim Potirniche moldovai válogatott középhátvéd arról beszélt, hogy szeretnék kapott gól nélkül lejátszani a mérkőzést, amely jó alapot adna nekik a hazai visszavágóra.

A MOL Fehérvár FC csütörtökön 20.55-től fogadja a moldovai Petrocub Hincesti együttesét a MOL Aréna Sóstóban. A találkozót az izlandi Vilhjalmur Thorarinsson vezeti.

A visszavágót egy hét múlva rendezik Moldovában, a továbbjutó csapatra a csoportkörért a német Bundesliga hetedik helyezettje, az 1. FC Köln vár.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!