Kolonics Györgyre emlékeztek Csepelen halálának 14. évfordulóján

Sport, 2022.07.16

A fiatalon elhunyt Kolonics Györgyre emlékeztek pénteken a Csepeli Kajak-Kenu Egyesület Hollandi Úti vízitelepén; a kétszeres olimpiai, 15-szörös világ- és háromszoros Európa-bajnok kenus 14 éve ezen a napon vesztette életét.

Megemlékezés Kolonics György halálának évfordulóján A Kozma István Birkózó Akadémia (KIMBA) és a Csepel SC rendezvényén - amelyen egyúttal felavatták a telep 6,7 millió forintból felújított stégjeit - Schmidt Gábor, a Honvédelmi Minisztérium sportigazgatási és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkára, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke hangsúlyozta: a szövetség büszke a sportág elmúlt 80 évben elért eredményeire.

"A múlt ismerete, a bajnokok értékeinek megőrzése fontos ahhoz, hogy a jelenben eredményesek legyünk és a jövőben továbblépjünk" - jelentette ki, majd arra hívta fel a figyelmet, hogy idén Szegeden rendezik az U23-as és ifjúsági kajak-kenu világbajnokságot, amely a sportág ünnepe lesz.

Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára Kolonics Györgyöt méltatva felhívta a figyelmet fantasztikus munkabírására és a sportág iránti alázatára.

Süle László, a KIMBA kurátora Németh Szilárd kormánybiztos, a KIMBA alapítója nevében - aki az energiavészhelyzeti operatív törzs rendkívüli ülése miatt nem tudott jelen lenni - elmondta, hogy a Csepel Sport Club sportingatlanjai másfél éve kerültek újra csepeli kézbe, köztük a Hollandi úti kajak-kenu telep is.

"Kolonics György emlékét úgy tudjuk méltó módon megőrizni, ha ezt a vízitelepet megújítjuk, szépítjük, gyarapítjuk az utókornak" - írta többek között Németh Szilárd.

Mint elhangzott, a Csepel SC Alapítvány az elmúlt bő egy évben 70 millió forintot költött a vízitelep korszerűsítésére. Ennek legutóbbi lépcsőjében befejezték a hat, igen rossz állapotú stég felújítását, jelentősen javítva ezzel a csepeli kajakosok és kenusok vízre szállási feltételeit.

Örömteli tényként jegyezte meg Süle László, hogy a klub sportolóinak létszáma az elmúlt egy évben jelentősen emelkedett, és immár több mint 130 fiatal használja rendszeresen a vízitelepet.

A távlati cél az, hogy újra legyen olimpiai bajnok csepeli kajakos vagy kenus - tette hozzá.

A rendezvény végén Schmidt Gábor, Fábián László, Süle László és Kiss Tamás, a Csepeli Kajak-kenu Egyesület elnöke ünnepélyesen felavatták a felújított stégeket, majd a klub fiataljainak társaságában Kolonics György stégénél elhelyezték a megemlékezés gyertyáit és virágait. Végül az ifjú versenyzők vízre szálltak a felújított stégekről.
(MTI)

Galériánk

Megemlékezés Kolonics György halálának évfordulóján Megemlékezés Kolonics György halálának évfordulóján Megemlékezés Kolonics György halálának évfordulóján Megemlékezés Kolonics György halálának évfordulóján
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!