Konferencia-liga - A Bozsik Arénában is rendeznek mérkőzést - ELŐZETES

Sport, 2024.02.14

Az Olimpiakosz-Ferencváros csatán kívül további hét párharccal kezdődik meg csütörtökön a kieséses szakasz a labdarúgó Konferencia-ligában, egy mérkőzést a Bozsik Stadionban rendeznek meg.

Az egyenes kieséses szakasz első körében a nyolcaddöntőbe jutás a tét, az Európa-ligában csoportharmadik együttesek mellé egy-egy Kl-csoportmásodik gárdát sorsoltak és utóbbiak voltak a kiemeltek, azaz ezek a csapatok játszhatják hazai pályán a visszavágót.

A magyar válogatott Bolla Bendegúzt is foglalkoztató svájci Servette a bolgár Ludogorecet kapta ellenfélnek, de érdekesnek ígérkezik még a belga Saint-Gilloise és a német Eintracht Frankfurt párharca, valamint a spanyol Real Betis és a horvát Dinamo Zagreb egymás elleni csatája.

A Makkabi Haifa a Bozsik Arénában fogadja a belga Gentet, miután az izraeli klubok a palesztin-izraeli fegyveres konfliktus miatt nem játszhatnak hazai pályán. A Makkabi Haifa nem először választotta Magyarországot hazai meccsének helyszínéül, ugyanis november 30-án még az Európa-liga csoportkörében a Puskás Arénában látta vendégül a francia Rennes gárdáját, amelytől 3-0-ra kikapott.

A jövő csütörtöki visszavágók után a párharcok továbbjutói a legjobb 16 között a Kl-csoportgyőztesek közül kapnak ellenfelet a másnapi sorsoláson.

A csütörtöki program:

Konferencia-liga, a nyolcaddöntőbe jutásért, 1. mérkőzések:
Olimpiakosz (görög)-FERENCVÁROSI TC 18.45
Sturm Graz (osztrák)-Slovan Bratislava (szlovák) 18.45
Union Saint-Gilloise (belga)-Eintracht Frankfurt (német) 18.45
Molde (norvég)-Legia Warszawa (lengyel) 18.45
Servette (svájci)-Ludogorec (bolgár) 21.00
Real Betis (spanyol)-Dinamo Zagreb (horvát) 21.00
Ajax Amsterdam (holland)-Bodö/Glimt (norvég) 21.00
Makkabi Haifa (izraeli)-Gent (belga), Bozsik Aréna 21.00


A csoportelsőként nyolcaddöntős együttesek:
Aston Villa (angol), Club Brugge (belga), Fenerbahce (török), Fiorentina (olasz), Lille (francia), Makkabi Tel-Aviv (izraeli), PAOK (görög), Viktoria Plzen (cseh)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!