Konferencia-liga - A Fehérvár nem bírt a Jerevánnal

Sport, 2021.07.09

A MOL Fehérvár FC hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott az örmény Ararat Jereván együttesével a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének első fordulójában, a párharc csütörtöki első mérkőzésén.

Labdarúgó Konferencia Liga - MOL Fehérvár FC-Ararat Jereván
  • Konferencia Liga, selejtező, 1. forduló, első mérkőzés:
MOL Fehérvár FC - Ararat Jereván (örmény) 1-1 (0-0)
Székesfehérvár, 2846 néző v.: Orlic (moldovai)

gólszerzők: Heister (84.), illetve Pobulic (93.)

sárga lap: Houri (59.), Bamgboye (67.), Nego (76.), illetve Manojan (39.), Pobulic (45.), Mikojan (91.)


Fehérvár:

--------
Kovácsik - Bamgboye, Lüftner, Stopira, Heister - Petrjak, Alef (Bolla 89.), Houri, Dárdai (Szabó L. 60.) - Kovács I. (Nego 60.), Zivzivadze (Nikolics 60.)


Jereván:

-------
Jermakov - Bravo, Prljevic, Mikojan, Margarjan - Muradjan, Manojan (Hakobjan 87.) - Stanojevic (Malakian 63.), Arakeljan (Deblé 63.), Pobulic - Kone (Silue 92.)


Az Európa-bajnokságon szerepelt öt játékosa nélkül, de két nyári igazolásával a kezdőben állt fel a Fehérvár. A hazaiak nem estek neki ellenfelüknek, viszont jóval kezdeményezőbbek voltak, ami az első félidő közepétől már helyzetekben is megmutatkozott. A Jereván elsősorban a védekezéssel volt elfoglalva, de Kone révén néhányszor veszélyeztette a hazai kaput.

A fordulást követően a Fehérvár játéka visszaesett, ezért kiegyenlítettebbé vált a meccs. A hármas csere felpörgette a hazaiakat, ám minden lehetőségüket elpuskázták. A hajrához közeledve Marcel Heister bombájával megszerezte a vezetést a Vidi, majd a hosszabbítás perceiben Dimitrije Pobulic hasonlóan nagy góljával egyenlített a Jereván.

A visszavágót egy hét múlva rendezik Örményországban.

A párharc továbbjutója az észt Paidével vagy a lengyel Slask Wroclaw-val játszik majd a második körben. Az első meccsen a lengyelek idegenben, Tamás Márk 89. percben szerzett góljának köszönhetően győztek 2-1-re.

(FOTÓ)
(MTI)

Címkék

MOL Fehérvár FC Ararat Jereván Labdarúgó Konferencia Liga

Galériánk

Labdarúgó Konferencia Liga - MOL Fehérvár FC-Ararat Jereván Labdarúgó Konferencia Liga - MOL Fehérvár FC-Ararat Jereván Labdarúgó Konferencia Liga - MOL Fehérvár FC-Ararat Jereván Labdarúgó Konferencia Liga - MOL Fehérvár FC-Ararat Jereván Labdarúgó Konferencia Liga - MOL Fehérvár FC-Ararat Jereván Labdarúgó Konferencia Liga - MOL Fehérvár FC-Ararat Jereván Labdarúgó Konferencia Liga - MOL Fehérvár FC-Ararat Jereván Labdarúgó Konferencia Liga - MOL Fehérvár FC-Ararat Jereván
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!