Konferencia-liga - Az Olimpiakosznál nem feledik Détárit

Sport, 2024.02.15

Az Olimpiakosz csapatánál nem feledik Détári Lajost, aminek ékes bizonyítéka, hogy a Karaiszkakisz Stadion újságírói termében a klub legendáit ábrázoló falfestésen a magyar labdarúgó is helyet kapott.

Méghozzá a montázs mértani közepén, ami azt jelzi, hogy a patinás egyesület legendái között is előkelő helyet foglal el. A világválogatott középpályás felett olyan világklasszisokat lehet látni, mint a francia válogatottal világ- és Európa-bajnok Christian Karambeu, vagy éppen a brazil világbajnok Rivaldo.

Détári az Eintracht Frankfurttól 1988-ban magyar rekordot jelentő 18 millió német márkáért érkezett a pireuszi együtteshez, amelynél kupagyőztes lett az ott töltött két idénye alatt, és bár bajnoki címet nem ünnepelhetett, mégis a szurkolók vitathatatlan kedvencévé vált, tekintve, hogy 33 gólt szerzett a görög élvonalban. Az őt övező tiszteletet jól példázza, hogy mai napig névre szóló széke van a több mint 32 ezer néző befogadására alkalmas arénában.

A közép-európai idő szerint 18.45-kor kezdődő Olimpiakosz-Ferencváros Konferencia-liga mérkőzésen egészen biztosan fantasztikus hangulat lesz, már csak azért is, mert Görögországban két hónap után térhetnek vissza a drukkerek a lelátóra. Az ország kormánya december 11-én az ismétlődő rendbontások miatt tiltotta ki a nézőket a stadionokból, a huligánok ugyanis számos rendőrt megsebesítettek, a játékvezetők pedig halálos fenyegetéseket kaptak.

A görög szurkolók bár rendkívüli módon várják, hogy ismét a helyszínen buzdíthassák a kedvenceiket, ugyanakkor nem túl bizakodók az elmúlt időszak gyengébb eredményei miatt. Ennek oka, hogy a jelenlegi idény során már másodszor váltott vezetőedzőt a bajnokságban csupán negyedik helyen álló klub, illetve az elmúlt nyolc hónapban 20-22 új játékos érkezett. Emellett az a jelenség is megfigyelhető, hogy az ősi rivális Panathinaikosz hívei a magyar bajnokért szorítanak. Az athéni illetőségű taxis például széles vigyorral az arcán közölte, hogy 2-0-s ferencvárosi sikert vár.

A Ferencváros és az Olimpiakosz a 16 közé jutásért küzd a Konferencia-ligában, a párharc első, pireuszi felvonása 18.45-kor kezdődik a svéd Glenn Nyberg sípjelére. Az összecsapást élőben közvetíti az M4 Sport és a Kossuth Rádió, a visszavágót egy hét múlva a Groupama Arénában rendezik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!