Konferencia-liga - Mendilibar mindent meg akar nyerni az Olimpiakosszal

Sport, 2024.02.14

José Luis Mendilibar azzal a céllal vette át az Olimpiakosz labdarúgócsapatának irányítását, hogy minden sorozatban diadalra vezesse, ebben csütörtökön a Ferencváros jelenti az első akadályt a Konferencia-liga egyenes kieséses szakaszában, a 16 közé jutásért sorra kerülő párharc első felvonásán.

"Még ha jelenleg nincs is jó helyzetben, nagy csapat az Olimpiakosz, ezért vállaltam el a feladatot. Javítani szeretnék az együttesen. A cél, hogy mindent megnyerjünk, persze ez nem lesz könnyű" - jelentette ki a vasárnap kinevezett tréner, aki a magyar bajnok ellen debütál majd. "Meglátásom szerint eddig hiányzott a támadó szellem a játékból, de a csapatot jó futballisták alkotják, akik küzdenek. Van potenciál az együttesben, a minőség is meghatározó volt abban, hogy elvállaltam a vezetőedzői posztot."

Mendilibar az MTI érdeklődésére a Ferencvárosból egyetlen játékost sem akart kiemelni, de jó ellenfélnek nevezte. Szerinte a párharc során akár a szerencse is dönthet. Úgy vélte, nem lehet mindent előre megtervezni, sokkal inkább az a fontos, hogyan reagálnak a csapatok a váratlan helyzetekre, ezért is nem a riválissal, hanem inkább a saját tanítványaival foglalkozik.

A spanyol szakember lát hasonlóságot a tavalyi és idei kinevezése között, Sevillában ugyan kicsit később, márciusban bízták meg az irányítással, de a célok és a keret minősége is hasonló a két klubnál, akkor az andalúziai gárdát sikerült végső diadalra vezetnie az Európa-ligában.

"Nem tudtam, hogy mindenhol győzelemmel debütáltam, de ha így van, akkor szeretném ezt folytatni" - válaszolt egy görög újságírói kérdésre Mendilibar. "De ez nem lesz könnyű, mert más a Fradi és más a hétvégén 4-0-ra legyőzött OFI Kréta, ezúttal több erőfeszítésre lesz szükség a győzelemhez".

A játékosok részéről David Carmo arról beszélt, örül, hogy a szurkolók két hónap után visszatérhetnek a lelátóra, ezért nekik nem is lehet más a céljuk, minthogy mindent megtegyenek azért, hogy a drukkerek boldogan távozzanak a stadionból.

"A direkt futballt preferálja és mindig nyerni akar. Nekem tetszik ez a mentalitás" - jellemezte új trénerét a portugál védő.

A több mint 32 ezer néző befogadására alkalmas Karaiszkakisz Stadionban csütörtökön - közép-európai idő szerint - 18.45-kor kezdődő találkozót élőben közvetíti az M4 Sport és a Kossuth Rádió. A visszavágót egy héttel később a Groupama Arénában rendezik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!