Koronavírus - Budapesten kapnak edzéslehetőséget az Egerben készülő úszók

Koronavírus, 2020.02.26

Budapesten kapnak edzéslehetőséget azok az olimpiára készülő úszók, akik eddig a koronavírus veszélye miatt bezárt egri Bitskey Aladár Uszodában tréningeztek.

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke az SzPress Sporthírszolgálatnak adott nyilatkozatában elmondta, hogy a Kovács Ottó vezette Egri Úszóklub versenyzőinek - köztük a junior világbajnok Holló Balázzsal és a kétszeres mellúszó magyar bajnok Békési Eszterrel - a Duna Arénában biztosítottak vízfelületet egészen addig, míg a hétvégén izraeli edzőtáborba indulnak.

"A szintén az olimpiai csapattagságért harcoló Szilágyi Liliánának és a versenyzőtársainak - Shane Tusup irányításával - a Tüske Uszodában sikerült edzéslehetőséget biztosítani" - mondta Wladár Sándor hangsúlyozva, hogy addig maradhatnak ott, amíg a Bitskey Aladár Uszoda újra megnyitja a kapuit, azaz megtörténik a bejelentett teljes vízcsere és az alapos fertőtlenítés.

Az egri létesítményt elővigyázatossági okokból zárták be, mivel a férfi vízilabdacsapat szombaton a koronavírus-járvány miatt karantén alá vont terület közelében, az észak-olaszországi Bresciában játszott Eurokupa-mérkőzést.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!