Korosztályos kajak-kenu Eb - Magyar éremeső vasárnap

Sport, 2022.06.26

A magyar versenyzők parádés teljesítménnyel hét arany-, öt ezüst- és három bronzérmet szereztek vasárnap a belgrádi ifjúsági és U23-as kajak-kenu Európa-bajnokságon, így összesen tíz első, hét második és három harmadik hellyel zárták a viadalt, és az éremtáblázaton az élen végeztek.

Ötszáz méteren a fiatalabb korosztályban győzött Kiskó Réka és Kollek Bálint (mindkettő K-1), Győre Panna (C-1), a Kiskó, Szegedi Angelina, Nemes Réka, Kiss Janka összeállítású kajaknégyes, a Kiss Ágnes, Molnár Csepke kenupáros és az egy nappal korábban 1000 méteren is győztes Lugosi Gergely, Uhrin Dávid kenus duó. Debreczeni Lora és Pólai Petra (K-2), valamint az Ozsgyáni Bence, Hidvégi Zalán, Hidvégi Hunor, Keller Gergő összeállítású kajaknégyes másodikként zárt, míg Osgyáni és Keller kettőse harmadik lett.

A viadal honlapja szerint az U23-asoknál 500 méteren a Szellák Szabina, Újfalvi Laura, Draviczki Dóra, Decsi Dorina kajakos kvartett és az Opavszky Márk, Fodor Bence kajak kettes másodikként, a Biben Karina, Bakó Olga kajakpáros pedig harmadiként ért célba.

Kétszáz méteren három dobogós helyet gyűjtöttek a magyarok, mindet az ifik között: Kiss Ágnes nyert C-1-ben, Győre Panna és Benkucs Kira második lett C-2-ben, Kiskó Réka pedig harmadikként zárt K-1-ben.

Az első döntős napon, szombaton, 1000 méteren öt érem volt a termés: az ifjúságiaknál Hidvégi Hunor és Nemes Réka megnyerte a kajak egyesek versenyét és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid kenus duó is a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Ugyancsak az ifjúságiak között második lett a Szakács Botond, Samu Péter kajak kettes. Az idősebbek között K-1-ben Bakó Olga a második helyen végzett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!