Korpási Bálint holtpontokon keresztül jutott ki Tokióba

Sport, 2021.03.23

Az elmúlt másfél évben extrém megpróbáltatásokon ment keresztül, és ebben az időszakban komoly holtpontokon is átesett Korpási Bálint, aki szombaton olimpiai kvótát szerzett a kötöttfogásúak 67 kilogrammos kategóriájában az európai birkózók BOK Csarnokban rendezett kvalifikációs versenyén.

A 34. születésnapját egy hét múlva ünneplő világ- és Európa-bajnok sportoló kedden az M4 Sport Sporthíradóban elmondta, a 2019-es nur-szultáni világbajnokságot követően döntöttek úgy edzőivel, hogy a 72 kilogrammos súlycsoportból 67-re fogyasztva próbálják meg kiharcolni az tokiói olimpiára szóló kvótát. Mint mondta, nem volt könnyű, amikor a koronavírus-járvány miatt tavaly elhalasztották az ötkarikás játékokat, de a decemberi belgrádi világkupán aratott sikere lendületet adott neki ahhoz, hogy újra belevágjon, hiszen normál súlya körülbelül 75 kilogramm.

A BVSC-ben birkózó Korpási külön köszönetet mondott Tóth Istvánnak és Majoros Istvánnak - utóbbi híres volt elképesztő fogyasztásairól -, akiknek tanácsaival a jelentős súlyveszteség mellett is meg tudta tartani erejét.

Az olimpiai kvalifikációs versenyt felidézve Korpási Bálint megjegyezte, mivel a szabadfogásúak és a nők sem tudtak kvótát szerezni, nagy volt a nyomás rajta, ugyanakkor a saját maga felé megfogalmazott célok is nyomták a vállát. Kiemelte, amikor a negyeddöntőben egy hiba miatt tusveszélybe került, végigfutott a fejében több évtizedes pályafutása, amit nem akart így befejezni, és minden erejére szüksége volt a fordításhoz.

Korpási Bálint egy fogadást is nyert sikerével, ugyanis még a 2019-es világbajnokságon ajánlotta fel neki Kulcsár Krisztián a szolgálati autóját, amennyiben kiharcolja az olimpiai indulást. Az autót Korpási hétfőn át is vette a Magyar Olimpiai Bizottság elnökétől, és idén októberig használhatja.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!