Kós Hubert két hét pihenés után beleveti magát az olimpiai felkészülésbe

Sport, 2023.08.02

Két hetet pihenhet az úszó Kós Hubert, aki múlt pénteken 200 méter háton világbajnoki címet nyert Fukuokában, ezt követően pedig már vissza is utazik az Egyesült Államokba, ahol megkezdi a felkészülést a jövő évi, párizsi olimpiára.

"Elsősorban most fáradt vagyok, hiszen néhány nappal ezelőtt úsztam csak a döntőmet, de boldognak is érzem magam, mert világbajnok vagyok, meg tudtam csinálni" - nyilatkozta szerdán az M4 Sportnak Kós.

A 20 esztendős sportoló elárulta, augusztus 15-én utazik vissza az Egyesült Államokba, augusztus 18-án pedig az Arizona State egyetemen - ahol a legendás Michael Phelps edzője, Bob Bowman csoportjában úszik - megkezdik a felkészülést.

"Az olimpia évében kell a legkeményebben dolgozni, remélem, a következő két hétben ki tudom magam pihenni fejben, és megfelelően fel tudok készülni, hogy a legjobb formában legyek" - fogalmazott a fukuokai világbajnokság medencés úszóversenyeinek egyetlen magyar éremszerzője, aki a magyar úszósport 35. vb-aranyát szállította.

A jövő évi olimpiával kapcsolatban Kós elmondta, 400 és 200 méter vegyesen várhatóan nem indul majd, hiszen előbbi számban csapattársa, a francia Léon Marchand verhetetlen, utóbbi pedig ütközik a 200 méter háttal. Hozzátette, a program alapján a 100 méter pillangó tűnik még olyan számnak, ahol jól szerepelhet, valamint szeretne 100 méter háton is rajthoz állni azt követően, hogy Fukuokában a hetedik lett.

Kós Hubert - aki vélhetően idén még karácsonykor sem utazik haza - elárulta, a tavalyi, 200 méter vegyesen szerzett római Európa-bajnoki címét "ajándéknak" fogja fel, amit Marchand-tól kapott, aki nem vett részt a kontinensviadalon. A mostani 200 méter háton aratott sikere azonban 20 éves munka gyümölcse, ráadásul olyan idővel sikerült nyernie (Bernek Péter 2017-es országos csúcsát adta át a múltnak), amivel a tavalyi budapesti világbajnokságon is megelőzte volna a riói olimpiai bajnok Ryan Murphyt, akit a fukuokai vb-döntőben utasított maga mögé.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!