Kós Hubert nem lesz ott áprilisban az országos bajnokságon

Sport, 2023.02.12

Nem utazik haza az országos úszó bajnokságra Kós Hubert, aki január óta az Egyesült Államokban, az Arizona State Egyetemen készül a legendás Michael Phelps korábbi edzőjének, Bob Bowmannek az irányítása mellett.

A 19 éves Európa-bajnok versenyző vasárnap az M4 Sporton, a Nemzeti Sporthíradóban beszélt amerikai tapasztalatairól, terveiről. Mint elmondta Bowmannél nem könnyű kivívni a dicséretet, nagyon keményen és jól kell dolgozni az elismerő szavakért.

"Azt gondolom, mellette a versenytapasztalatom fog megerősödni, hiszen hat olimpián járt, megvan a tudása arról, hogy kell a világversenyeken kezelni a sportolókat. Emellett az amerikai felkészülést tudja hozzáadni a munkához" - nyilatkozta Kós, aki egyetemi csapatában olyan szupersztárokkal készül közösen, mint az olimpiai bajnok Chase Kalisz, a Tokióban ezüstérmes Jay Litherland, valamint a tavalyi budapesti világbajnokságon berobbant francia Léon Marchand. Utóbbival kapcsolatban Kós Hubert megjegyezte, jó vele úszni, mert nincs nála jobb, így minden edzésnek tétje van.

Kós a napokban összefutott a 23-szoros olimpiai bajnok Phelpsszel, akivel egy bemutató golftornán állt össze egy közös fotóra. Hozzátette, személyesen is meggyőződhetett minden idők legsikeresebb olimpikonjának mentális erejéről a golfpályán.

Kós Hubert két hét múlva az amerikai egyetemi bajnokság Pac12 divíziójában versenyez majd csapatával, márciusban pedig az NCAA országos döntőjét rendezik meg. Mivel ez közel van az áprilisi országos bajnoksághoz, ezért utóbbi versenyre nem utazik haza, de edzőjével keresnek majd 50 méteres medencében sorra kerülő versenyt, ahol vb-szintet úszhat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!