Kosárlabda BL - Hazai sikerrel búcsúzott a Szombathely

Sport, 2022.12.21

A továbbjutásról már lemaradt Szombathely hazai pályán 18 ponttal kerekedett a francia Strasbourg fölé szerdán a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája csoportkörének zárófordulójában.



Eredmény, 6. forduló, A csoport:
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Strasbourg (francia) 89-71 (24-23, 18-19, 28-10, 19-19)
----------------------------------------------------------------------------------------------

A magyar csapat legjobb dobói: Barac, Perl 17-17 pont, Pot 14, Cowels 12, Tiby 11


A magyar bajnok két hete kikapott odahaza a török Bursától, ezzel 1/4-re rontotta győzelmi mérlegét, egyben az is eldőlt, hogy biztosan nem juthat a 16 közé. A 4/1-gyel csoportelső Strasbourg október elején saját csarnokában 81-78-ra verte a vasiakat, akik sikeres "visszavágóval" akartak elbúcsúzni a BL-től. A kontinentális sorozatban a csoportgyőztesek közvetlenül a 16 közé jutnak, a kvartettek második és harmadik helyezettjei rájátszást vívnak a nyolcaddöntőért, és csak a sereghajtó gárda - az A jelű négyesben a Falco - búcsúzik az alapszakasz végén.

A szerdai meccsen kiegyenlített volt az első két negyed, a nagyszünetben döntetlenre álltak a felek, ezt követően viszont el tudott távolodni Milos Konakov vezetőedző együttese - amely 12/1-es mérleggel éllovas az NB I-ben -, a záró felvonásban pedig megőrizte a különbséget.

Az előző idényben a sárga-feketék az alapszakaszból továbbjutottak a BL középdöntőjébe, ahol hat meccsükből egyet tudtak megnyerni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!