Kosárlabda BL - Szombathelyi vereség Törökországban

Sport, 2022.10.26

A Falco KC Szombathely 27 ponttal kikapott szerdán a török Bursa vendégeként a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája harmadik fordulójában.



Eredmény, 3. forduló, A csoport:
Bursa (török) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 90-63 (28-8, 21-16, 21-17, 20-22)
-------------------------------------------------------------------------------------

A magyar csapat legjobb dobói: Cowels 20, Perl 14


A magyar bajnok a francia Strasbourg csarnokában elszenvedett 81-78-as vereséggel kezdte meg a BL-szezont, majd odahaza 104-94-re verte a spanyol Murciát. Milos Konakov vezetőedző együttese - amely 4/1-es győzelmi mérleggel áll az NB I-ben - a harmadik körben az Isztambultól légvonalban 90 kilométerre található Bursában lépett pályára, amelynek csapata nyeretlenül állt az A csoport utolsó helyén.

Ennek ellenére a szerdai mérkőzés első negyedében állva hagyta magyar ellenfelét, amely sem védekezésben, sem támadásban nem nyújtott jó teljesítményt. A negyedik percben 11, a nyolcadikban 15 pont volt a különbség, amely a szakasz végéig 20-ra nőtt. A rövid pihenőt követően a szombathelyiek faragtak hátrányukból, de végül ezt a tíz percet is a hazaiak nyerték, így tovább nőtt az előnyük. A harmadik negyed 49-24-ről indult, a negyedik pedig 70-41-ről, és mivel ebben sem történt gyökeres változás - bár az utolsó tíz perc szűk vendég részsikerrel zárult -, így komoly vereséggel kénytelen hazautazni a szombathelyi csapat Törökországból.

A vasiak legeredményesebb játékosa a húszpontos Raymond Cowels volt.

A Falco a válogatott szünet után, november 23-án a Murciához látogat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!