Kosárlabda Eb-selejtező - A férfiak Szlovéniában, a nők Hollandiában folytatják

Sport, 2020.10.08

A férfi kosárlabda-válogatott szlovéniai, míg a női csapat hollandiai "buborékban" folytatja szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

A magyar szövetség (MKOSZ) csütörtöki tájékoztatása alapján a nemzetközi szövetség a koronavírus-járvány miatt átalakította a versenynaptárt. Eszerint a férfiak Ljubljanában szerepelnek majd, ahol november 27-én Ausztria, november 30-án pedig a házigazdák együttesével találkozik. Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány csapata százszázalékos, 2/0-s győzelmi mérleggel vezeti az F csoportot, Ukrajna és Szlovénia 1/1-gyel következik, míg az osztrákok 0/2-vel állnak.

A februári folytatásról egyelőre nincs döntés, a nemzetközi szövetség (FIBA) december 4-én dönt arról, hogy az utolsó selejtezős ablakban melyik ország rendezhet "buborékot". A férfiaknál Ukrajna már jelezte, hogy szívesen lenne a küzdelmek házigazdája, de a járványügyi helyzettől függően az MKOSZ is fontolóra veszi a rendezést.

A női válogatott Amszterdamban lép majd pályára a hazaiak ellen. A jelenlegi kiírás szerint a háromtagú H csoportban november 12-én rendezik a Szlovákia-Hollandia, két nappal később pedig a Magyarország-Hollandia mérkőzést. Székely Norbert kapitány együttese 1/1-es mérleggel áll, Hollandia 1/0-s, Szlovákia pedig 0/1-es mutatónál tart.

A novemberi Eb-selejtezők párosításai:

nők (Amszterdam):

----------------

november 12-14.:
Szlovákia-Hollandia
Magyarország-Hollandia

férfiak (Ljubljana):

-------------------

november 27-30.:
Szlovénia-Ukrajna
Ausztria-Magyarország
Szlovénia-Magyarország
Ukrajna-Ausztria
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!