Kovács Bálint a gyári BMW-csapat versenyzője lesz a német gyorsaságimotoros bajnokságban

Sport, 2022.11.25

Jövőre a gyári BMW-csapat színeiben indul a német gyorsaságimotoros bajnokság (IDM) futamain Kovács Bálint, a H-Moto Team 21 éves versenyzője, aki ezzel párhuzamosan a hosszú távú világbajnokságon is részt vesz majd.

A versenyző és menedzsmentjének pénteki sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy Kovács Talmácsi Gábor óta az első magyar motoros, aki gyári szerződést kap. Kovács az Alpha-BMW-vel, az IDM legnagyobb gyári csapatával indul majd a német sorozat mind a hét futamán, mégpedig Superbike kategóriában.

"Ez egy hatalmas lehetőség a számomra, ami nagyon fontos lépése a karrieremnek. Az Endurance-vb-n való jó szerepléshez ez egy egészen jó alapot ad, ahol a tempóm jelentősen fejlődhet, hiszen ismét tizedekért, századokért megy majd a csata. Ugyan megint egy új márkával kell majd megismerkednem, de természetesen lesznek tesztek a bajnoki rajt előtt" - mondta Kovács Bálint, aki nem tartja elérhetetlennek, hogy az idény második felében akár dobogós helyeken végezzen.

"Az elmúlt évek alatt rengetegen segítettek abban, hogy a háttér, a menedzsment összeálljon és mostanra láthatóvá vált a sok befektetett energia, de ezt a lehetőséget elsősorban Bálint harcolta ki a pályán nyújtott teljesítményével" - nyilatkozta Kelemen Krisztián, a H-Moto Team tulajdonosa, Kovács menedzsere.

"Egész évben követtük Bálint teljesítményét, és az meggyőzött arról, hogy érdemes lehetőséget biztosítanom neki a következő szezonban. Bízom a tudásában és biztos vagyok abban, hogy az új motorunkkal képes lesz az első öt hely valamelyikéért küzdeni, sőt akár még meglepetést is okozhat" - jelentette ki Werner Damen, az Alpha-BMW menedzsere.

Kovács az idén a hosszú távú vb három 24 órás futamán is rajthoz állt, Belgiumban ötödik, Franciaországban pedig hatodik volt a Superbike mezőnyben.

Az IDM-ben jövőre hét versenyhétvégét rendeznek jellemzően németországi pályákon, de a mezőny ellátogat a csehországi Mostba, valamint az osztrák Red Bull Ringre és a hollandiai Assenbe is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!