Labdarúgó NB I - A címvédő Ferencváros egy góllal győzte le az Újpestet is

Sport, 2019.10.20

A címvédő Ferencváros az örökrangadón 1-0-ra verte a vendég Újpestet szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 9. fordulójának zárómérkőzésén.

Labdarúgó NB I - Ferencváros - Újpest FC
  • OTP Bank Liga, 9. forduló:
Ferencvárosi TC-Újpest FC 1-0 (1-0)

Groupama Aréna, 18 759 néző, v.: Bognár

gólszerző: Boli (23.)

sárga lap: Botka (53.), illetve Nwobodo (18.), Onovo (30.)


Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics, Blazic, Botka, Civic - Sigér, Haratin - Zubkov, Isael (Skvarka, 61.), Nguen (Ihnatenko, 70.) - Boli (Szihnyevics, 89.)


Újpest: Banai - Pauljevic, Heris, Ristevski, Balázs B. - Sankovic (Szakály P., 74.) - Nwobodo, Onovo, Zsótér (Bjarnason, 74.), Simon (Koszta, 83.) - Feczesin



A kezdést követően az Újpest bátor mezőnyjátékkal egyenrangú partnere volt a ferencvárosiaknak, a 13. percben a mérkőzés első gólhelyzeténél pedig Simon lövését kellett bravúrral hárítania Dibusznak. A kissé körülményes és lassú Ferencváros a 23. percben "a semmiből" szerzett vezetést: egy beadásnál elmélázott az addig fegyelmezett vendégvédelem, az üresen kapu elé érkező Boli pedig a kiszolgáltatott Banai mellett közelről a kapuba helyezte a labdát.

A gól után változatlanul közepes iramú, helyzet nélküli küzdelem zajlott a pályán a tizenhatosok között, kevés fizikai kontaktussal. A játékosok egyik oldalon sem égtek magas hőfokon, a pályán ezúttal nem érződött a rangadók forró hangulata. A szünet előtt az aktívabb Újpest adott életjelet magáról: a 36. percben Feczesin a lécet találta el fejjel, majd Zsótér szabadrúgásból, Simon pedig egy elcsent labda után közelről veszélyeztetett.

A második félidőben nem változott a játék képe: támadott és helyzeteket dolgozott ki az Újpest, míg a Ferencváros továbbra is sok hibával játszott, támadásai pedig már a félpálya környékén elhaltak. A hazai szurkolók türelme a 70. percben fogyott el, ekkor már pár rigmus erejéig kritizálták kedvenceiket. Hiába érkeztek mindkét oldalon a cserejátékosok, a végjátékban még visszafogottabb lett az iram, miközben az Újpest továbbra sem tudta értékesíteni a gólhelyzeteit.

Az alacsony színvonalú összecsapáson aratott győzelemmel Szerhij Rebrov együttese 41 mérkőzésesre növelte hazai bajnoki veretlenségi sorozatát, amellyel megdöntötte az 1969. május 4. óta fennálló klubrekordot.

A zöld-fehérek a bajnokságban pályaválasztóként sorozatban a 15. bajnokijukat nyerték meg úgy, hogy a szezon negyedik hazai mérkőzésén is 1-0-ra győztek. Korábban a Kaposvárt, a Diósgyőrt és a Kisvárdát múlták felül.

A két klub 114 éves rivalizálásának ez volt a 227. bajnoki összecsapása: 62 döntetlen és 61 újpesti győzelem a Ferencváros a 104. sikerét könyvelte el.

Szerhij Rebrov, a Ferencváros szakvezetője a találkozó után kiemelte: az Újpest ellen a három pont megszerzése volt számukra a legfontosabb, a szurkolóknak pedig az, hogy győzzék le a hazai riválist.

"Nem vagyok elégedett a támadójátékunkkal, ha tehettem volna, mind a négy támadómat lecserélem. A játékosaim fejében alighanem a biztos győzelem járt, ezért voltak ennyire visszafogottak" - emelte ki Rebrov. - "Ma leginkább csak védekeztünk, miközben a meccsre három védőnk esett ki sérülés miatt, és olyan összeállításban játszott a hátsó alakzat, amelyben eddig még egyszer sem. A mezőnyben sorra egyszerű játékhelyzetekben veszítettünk labdákat, ami kihatott az önbizalomra és a labdabirtoklásra, amelyre a jövőben sokkal jobban oda kell figyelnünk."

Nebojsa Vignjevic, az Újpest vezetőedzője elmondta: egyértelműen jobbak voltak az ellenfélnél, játékosai betartották az utasításait, és minden tőlük telhetőt elkövettek, csak egy kicsivel több szerencsére lett volna szükségük.

"Ilyen nagy fölényben a csapatom még soha nem játszott, csak a legfontosabb, a gól nem jött össze. Pedig nem is emlékszem, mikor dolgoztunk ki ennyi helyzetet egy mérkőzésen. Ellenfelünk viszont egy helyzetét gólra váltotta" - nyilatkozta.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Labdarúgó NB I - Ferencváros - Újpest FC Labdarúgó NB I - Ferencváros - Újpest FC Labdarúgó NB I - Ferencváros - Újpest FC Labdarúgó NB I - Ferencváros - Újpest FC Labdarúgó NB I - Ferencváros - Újpest FC Labdarúgó NB I - Ferencváros - Újpest FC
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!