Labdarúgó NB I - A címvédő Ferencváros hazai győzelemmel mutatkozott be

Sport, 2019.08.17

A címvédő Ferencváros 1-0-ra legyőzte a vendég Kaposvárt a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, harmadik fordulójában.



OTP Bank Liga, 3. forduló:
Ferencvárosi TC-Kaposvári Rákóczi FC 1-0 (1-0)
----------------------------------------------
Groupama Aréna, 6891 néző, v.: Iványi

gólszerző: Zubkov (7.)

sárga lap: Ihnatenko (76.), illetve Ádám (16.), Szakály (56.), Jakimiv (74.), Ur (90.)


Ferencváros:

----------
Gróf - Botka, Blazic, Frimpong, Heister - Ihnatenko, Leandro (Haratin, 74.) - Zubkov (Nguen, 64.), Bőle, Varga R. - Boli (Szihnyevics, 81.)


Kaposvár:

--------
Pogacsics - Vachtler, Ur, Hegedűs, Fodor - Jakimiv - Nagy R., Szakály, Nagy K. (Beliczky, 65.), Csiki (Nagy J., a szünetben) - Ádám (Poplatnik, 81.)


Szerhij Rebrov vezetőedző a Bajnokok Ligája-búcsút követően - és a litván FK Suduva elleni Európa-liga-párharc előtt - alaposan átszervezte kezdőjét, amelyben csupán hírmondók maradtak az alapcsapatból.

A közepes iramú első félidőben már a hetedik percben vezetést szerzett a házigazda, amely a kaposváriak szervezett védekezése ellenére végig irányította a játékot és sorra alakította ki a gólhelyzeteket. Elsősorban Varga volt elemében, de a vendégek kapusa, Pogacsics a mezőny legjobbjaként több alkalommal bravúrosan védett. A Rákóczi eközben semmilyen veszélyt nem jelentett Gróf kapujára, a szórványos kaposvári akciók a hazai tizenhatosig sem jutottak el.

A szünet után tíz percig bátrabb játékkal nyílt csatára késztette a hazaiakat a Kaposvár, amely már lehetőségig is eljutott, utána azonban ismét a Ferencváros kezdeményezett, és csupán a hiba nélkül védő Pogacsicson múlt, hogy a lefújásig nem változott az eredmény.

Az FTC pályaválasztóként immár 38 találkozó óta nem kapott ki a bajnokságban, és sorozatban 12. NB I-es meccsét nyerte meg otthon. Az újonc kaposváriak ellenben a harmadik meccsüket is elveszítették a szezonban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!