Labdarúgó NB I - A Ferencváros Isael góljaival fordított a Puskás Akadémia ellen

Sport, 2020.10.04

A címvédő Ferencváros 2-1-re legyőzte a vendég Puskás Akadémiát a labdarúgó OTP Bank Liga 6. fordulójának vasárnapi játéknapján.



OTP Bank Liga, 6. forduló:
Ferencvárosi TC-Puskás Akadémia FC 2-1 (1-1)
----------------------------------------------
Groupama Aréna, 8759 néző, v.: Karakó

gólszerzők: Isael (43., 50.), illetve Nunes (4.)

sárga lap: Komáromi (39.), Kiss T. (82.), Van Nieff (84.), Tóth B. (93.)


Ferencváros:

----------
Dibusz - Lovrencsics, Blazic, Dvali, Heister - Haratin, Laidouni - Zubkov, Nguen (Baturina, 75.), Uzuni (Mak, 75.) - Isael (Sigér, 84.)


Puskás Akadémia FC:

-------
Tóth B. - Nunes, Meissner, Hadzsiev, Deutsch L. - Nagy Zs. - Komáromi (Vanecek, 71.), Baluta (Urblik, 71.), Knezevic (Van Nieff, a szünetben), Kiss T. (Tamás N., 82.) - Mance (Slagveer, a szünetben)


Szöglet utáni fejes góllal a 4. percben vezetést szerzett a vendégcsapat - a rövid sarokra érkező Nunes volt eredményes -, amely a folytatásban saját térfelére visszahúzódva rendkívül fegyelmezetten és zártan védekezett. A Bajnokok Ligája csoportkörébe jutott Ferencváros így hiába jutott mezőnyfölényhez és szerezte vissza az elveszített labdákat nagyon gyorsan, kapura nem jelentett veszélyt. A nagy nyomás alatt lévő felcsúti védelem egy alkalommal hagyott ki, ami elég is volt a hazaiaknak az egyenlítéshez: Nguen ugratta ki a védők között Isaelt, aki ziccerben a kapuba pörgetett.

A második felvonást góllal kezdte az FTC - Isael az 50. percben Uzuni centerezését követően volt eredményes -, amely ezt követően már nem játszott eredménykényszerben, mezőnyfölényét azonban megőrizte. A népligetiek alakítottak ki ugyan helyzeteket, de nem tudtak kellő nyomást gyakorolni az onnantól már nyíltabb játékot felvállaló ellenfelükre. A felcsútiak azonban jóformán semmilyen veszélyt sem jelentettek az ellenfél kapujára, és miután a hazai cserejátékos, Baturina két lehetőséget is kihagyott, az eredmény a lefújásig nem változott.

A Ferencváros továbbra is veretlen még a szezonban: három döntetlen mellett a hetedik tétmérkőzését nyerte meg. Az együttes vasárnapi győzelmével folytatódott a 2017. április 15-e óta tartó bajnoki veretlenségi sorozata a Groupama Arénában, ahol így már 56 összecsapás óta nem talált legyőzőre: 11 döntetlen mellett 45 sikert aratott. A Puskás Akadémia ellenben továbbra sem tudott bajnoki mérkőzést nyerni a Ferencváros vendégeként: két döntetlen mellett hetedszer maradt alul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!