Labdarúgó NB I - A Honvéd legyőzésével elmozdult a kieső zónából a Fehérvár

Sport, 2023.03.18

A MOL Fehérvár 2-0-ra legyőzte a vendég Budapest Honvédot a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójának szombat esti mérkőzésén, így - többek között a kispestieket megelőzve - elmozdult a kieső zónából.



OTP Bank Liga, 24. forduló: MOL Fehérvár FC-Budapest Honvéd 2-0 (1-0) ----------------------------------------- Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, 3683 néző, v.: Karakó

gólszerzők: Katona M. (34.), Kodro (90., 11-esből)

sárga lap: Katona M. (10.), Flores (48.), Kovács D. (77.), Kodro (91.), illetve Szabó A. (61.), Gomis (81.), Krajcsovics (85.)


MOL Fehérvár FC:

----------------
Kovács D. - Bese, Csongvai, Stopira, Heister - Christensen (Makarenko, 69.), Flores - Katona M. (Kastrati II., 84.), Dárdai, Schön - Kodro


Budapest Honvéd:

----------------
Dúzs - Lovric, Prenga, Szabó A., Tamás K. - Mitrovic (Krajcsovics, 72.), Gomis, Samperio - Kocsis D. (Plakuscsenko, 72.), Lukic, Domingues (Átrok, 92.)


A kiesési rangadón a Honvéd kezdett jobban, többnyire a hazai térfélen folyt a játék. A szezonban a harmadik edző által irányított Fehérvár főként a védekezéssel volt elfoglalva, ritkán jutott el a vendégek tizenhatosáig. Az első félidőben egyszer veszélyeztette a Vidi a kaput, akkor azonban Katona Mátyás révén megszerezte a vezetést.

Fordulás után újult erővel támadásba lendült a fővárosi gárda és csak a fehérvári kapusnak volt köszönhető, hogy nem tudott egyenlíteni. A félidő közepére kiegyenlítetté vált a játék, a Honvéd görcsösen ment előre az egyenlítésért, míg a Fehérvár magabiztosan őrizte előnyét.

A hazaiak az utolsó percben biztosították be győzelmüket, Kenan Kodro büntetőből volt eredményes.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!