Labdarúgó NB I - A Paks a hosszabbításban mentett pontot Szombathelyen

Sport, 2019.05.04

A vendég Paks hosszabbításban szerzett góllal 1-1-es döntetlent játszott szombaton a sereghajtó Szombathelyi Haladással a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójában.

A vasiak rendkívül nehéz helyzetbe kerültek, ugyanis két körrel a vége előtt öt pont a hátrányuk a bennmaradást jelentő, tizedik helyen álló MTK Budapesttel szemben. A paksiak viszont nagyon fontos pontot mentettek történetük négyszázadik élvonalbeli meccsén, mivel így két pont maradt az előnyük a kiesőhelyen álló Diósgyőr előtt.


OTP Bank Liga, 31. forduló:
Szombathelyi Haladás-Paksi FC 1-1 (0-0)
---------------------------------------
Szombathely, 4246 néző, v.: Berke

gólszerzők: Priskin (65., tizenegyesből), illetve Remili (92.)

sárga lap: Németh Mi. (37.), Mohl (52.), Holdampf (78.), illetve Fejes (45+3.), Windecker (56.), Lenzsér (63.)


Haladás:

--------
Király - Habovda, Jagodics, Németh Mi., Mohl - Dausvili - Bamgboye, Golodjuk (Holdampf, 20.), Rui Pedro (Németh Má., 87.), Ivanov - Priskin (Ofosu, 67.)


Paks:

-----
Nagy G. - Kővári, Lenzsér, Fejes, Szabó J. - Windecker - Könyves, Papp, Kesztyűs, Bartha (Kecskés, 77.) - Simon A. (Remili, 76.)


A mérkőzés első felében valamelyest a Haladás futballozott mezőnyfölényben, lehetősége is volt a vezetés megszerzésére, de nem élt vele. A paksiaknak kényszerű cserét kellett végrehajtaniuk, mivel Papp és Golodjuk összefejelt, utóbbit pedig nyakmerevítővel és vérző fejjel vitték le a pályáról. Az egyaránt bennmaradásért küzdő csapatok alapvetően óvatosan szőtték támadásaikat, komoly helyzetük viszont csak a szombathelyieknek volt, akik a játékrész végén nyomás alatt tartották a vendégkaput, de nem tudtak előnyt szerezni.

A folytatásban is a biztonságra helyezték a hangsúlyt az együttesek, továbbá ugyanúgy szinte csak a Haladás előtt adódott gólszerzési lehetőség, de az sem gyakran. A hazaiak aztán a Lenzsér kezezése után megítélt büntetőből Priskin révén előnybe kerültek. A paksiak hátrányban sem tudtak újítani, így a Haladás biztosan őrizte minimális előnyét, de az utolsó pillanatban Remili szögletből csavart a kapuba, aminek köszönhetően csapata rendkívül fontos pontot mentett, míg a Haladás reménytelennek tűnő helyzetbe került.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!