Labdarúgó NB I - A sportbarátság ünnepe lehet a szombati örökrangadó

Sport, 2023.09.29

A két elnök, Deutsch Tamás, illetve Kubatov Gábor is bízik abban, hogy a két klub örökérvényű sportbarátságának ünnepe lesz a szombati MTK-Ferencváros örökrangadó, amelyen a labdarúgó NB I második helyezettje fogadja a listavezetőt.

A két sportvezető ezt a péntek délután a mérkőzésnek otthont adó Új Hidegkuti Nándor Stadion játékoskijárójában megtartott közös sajtótájékoztatójukon mondta el.

Kubatov Gábor emlékeztetett rá, hogy a két nagy fővárosi klub a múltban többször kisegítette egymást. Példaként említette meg, hogy a vészterhes időkben, 1938-ban a Ferencváros közölte, hogy visszalép a bajnokságból, amennyiben az MTK-t kizárják, majd a második világháború után a kék-fehérek az FTC pályáján játszották hazai mérkőzéseiket, amikor a bombatalálatot kapott Hungária körúti pálya alkalmatlan volt a játékra.

Az FTC elnöke hozzátette: a rendszerváltást követő rövid időszak után már több mint egy évtizede újra a barátság és a kölcsönös tisztelet jellemzi a két klub kapcsolatát.

Deutsch Tamás kiemelte: büszke arra, hogy második helyezettként fogadhatják az élen álló Ferencvárost, és hogy az Új Hidegkuti Nándor Stadion hétéves történetében most először fordult elő, hogy már egy héttel egy találkozó kezdete előtt minden jegy elkelt. Reméli, hogy jó színvonalú és hangulatú mérkőzés lesz a szombati örökrangadó, amely sorrendben a 222. azóta, hogy a két csapat 1903-ban először megmérkőzött egymással.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az MTK és az Aranycsapat olimpiai bajnok, világbajnoki ezüstérmes középcsatára, Hidegkuti Nándor 1958. július 13-án játszotta utolsó mérkőzését az MTK-ban, majd az FTC később Aranylabdát nyert előretolt középcsatára, Albert Flórián alig három hónappal később, 17 évesen ugyancsak a Diósgyőr ellen mutatkozott be az NB I-ben,

A mérkőzést azzal is emlékezetessé kívánják tenni, hogy a stadion bejáratánál kiállítanak két hungarikont Kárpári Tamás gyűjteményéből. Az egyik egy Albert feliratú piros színű válogatott mez, amelyet a Császár a 2000-es sydneyi olimpián viselt, ahol díszvendégként vett részt. Szőke Gábor Miklós szobrász Csípőre tett szárnyakkal nevet viselő alkotásában a futballfelsőt két oldalt a Fradi Sas arany színű szárnyai díszítik. A másik, Buczkó György üvegszobrász által készített, Nándi zöldben című hungarikon abból a zöld-fehér mezből és egy pár futballcipőből áll, amelyeket egykor Hidegkuti Nándor viselt egyiptomi edzősködése idején.

Deutsch a sajtótájékoztatón azt is bejelentette, hogy október 13-án, az Új Hidegkuti Nándor Stadion átadásának 7. évfordulóján fogják felavatni Hidegkuti Nándor teljes alakos szobrát.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!