Labdarúgó NB I - Az éllovas Ferencváros nem bírt a sereghajtó Vasassal

Sport, 2023.01.28

A címvédő és éllovas Ferencváros gól nélküli döntetlent játszott sereghajtó vendégével, a Vasassal a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

A zöld-fehérek immár hét kör óta veretlenek, míg a piros-kékek a bravúros pontszerzés ellenére sem mozdultak el az utolsó helyről.


OTP Bank Liga, 17. forduló:
Ferencvárosi TC-Vasas FC 0-0
----------------------------
Groupama Aréna, 8579 néző, v.: Bogár

sárga lap: Márkvárt (67.), Holender (84.)


Ferencvárosi TC:

----------------
Dibusz - Wingo, S. Mmaee, Kovacevic, Civic - Besic, Esiti (Vécsei, 65.) - Traore, Mercier (Marquinhos, 65.), Nguen (Auzqui, 88.) - R. Mmaee (Boli, 88.)


Vasas FC:

---------
Uram - Baráth (Szilágyi, 75.), Otigba, Iyinbor - Szivacski, Berecz, Ódor - Márkvárt (Hidi, 71.) - Radó, Novothny, Cipf (Holender, 66.)


Bár a várakozásoknak megfelelően a Ferencváros irányította a játékot, azonban igazán komoly helyzetet a szünetig nem tudott kidolgozni a szervezetten futballozó Vasas ellen. Az angyalföldiek szórványos ellentámadásai egy kivételtől eltekintve semmiféle veszélyt nem jelentettek Dibusz kapujára.

A térfélcserét követően a Ferencváros nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt, amit Besic keresztlécen csattanó lövése is jelzett. Ebben a periódusban teljesen beszorult a vendégcsapat, amelyet másodjára is a keresztléc mentett meg attól, hogy hátrányba kerüljön. Bár az idő múlásával csökkent a nyomás a Vasas kapuján, de így is voltak veszélyes lehetőségei a zöld-fehéreknek, akik mégsem tudtak betalálni. A hajrában ismét "egykapuzott" az Európa-ligában nyolcaddöntős FTC, de ezen a napon nem tudta feltörni a Vasas védelmét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!