Labdarúgó NB I - Az éllovas Ferencváros simán nyert az MTK otthonában

Sport, 2019.03.10

A listavezető Ferencváros 3-1-re nyert az MTK Budapest otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 24. fordulójának zárómérkőzésén.

Labdarúgó NB I - MTK Budapest - Ferencváros

OTP Bank Liga, 24. forduló:
MTK Budapest-Ferencváros 1-3 (0-3)
----------------------------------
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 4587 néző, v.: Pintér Cs.

gólszerzők: Gera (71.), illetve Varga R. (5.), Lanzafame (29., 42.)

sárga lap: Bidzilja (23.), illetve Petrjak (11.), Bőle (89.), Lovrencsics G. (90.)


MTK Budapest:

-------------
Kicsak - Katona, Balogh Bé., Gengeliczki, Szelin - Vass Á. - Gera, Bidzilja (Mihajlovic, 60.), Bognár I. (U. Diallo, 84.), Vass P. - Torghelle (Lencse, 68.)


Ferencváros:

------------
Dibusz - Lovrencsics G., Blazic, Dvali, Heister - Sigér (Csonka, a szünetben), Haratin (Leandro, 80.) - Petrjak (Bőle, 71.), Gorriaran, Varga R. - Lanzafame


Az MTK sok és fegyelmezett munkával a mezőnyben egyenrangú partnere tudott lenni az esélyesebb Ferencvárosnak, a szünetre mégis háromgólos hátrányba került. A különösen a jobb szélen hatékony vendégcsapat hat helyzetéből hármat gólra váltott - Varga Roland után kétszer Davide Lanzafame volt eredményes -, a hazai együttes pedig semmilyen veszélyt nem jelentett a kapura.

A második félidőben a Ferencvárosnál elfogyott a lendület és a tűz is, ezt kihasználva az MTK helyzeteket dolgozott ki, és előbb egy keresztlécig, majd a 77. percben a szépítő találatig is eljutott Gera Dániel szólóját követően. A hátralévő időben a vendégek jobban koncentráltak a védekezésre, és már nem engedték közelebb magukhoz a házigazdákat.

A Ferencváros a szezonban harmadszor, sorozatban negyedszer győzte le az MTK-t, amely a tavaszi idény hatodik bajnoki mérkőzésén negyedszer szenvedett vereséget. Ebben az időszakban három hazai fellépésén egyetlen pontot sem szerzett.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Labdarúgó NB I - MTK Budapest - Ferencváros Labdarúgó NB I - MTK Budapest - Ferencváros Labdarúgó NB I - MTK Budapest - Ferencváros
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!