Labdarúgó NB I - Az Újpest hátrányból fordítva győzött Kispesten

Sport, 2021.11.27

Az Újpest hátrányból fordítva 2-1-re győzött a Budapest Honvéd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójának szombat esti rangadóján.

A bő 40 percet emberelőnyben futballozó lila-fehérek a hosszabbításban szerezték a három pontot érő találatot, amellyel nemcsak a sereghajtó pozícióból, hanem a kiesőzónából is elmozdultak.

A Budapest Honvéd az elmúlt öt fordulóban egy siker mellett négyszer kikapott és minden alkalommal úgy, hogy vezetett a találkozón.


OTP Bank Liga, 14. forduló:
Budapest Honvéd-Újpest FC 1-2 (1-0)
-----------------------------------
Bozsik Aréna, 4000 néző, v.: Vad II.

gólszerzők: Hidi (34.), illetve Bjelos (80.), Viana (91.)

piros lap: Batik (49.)

sárga lap: Lovric (13.), illetve Simon K. (88.)


Budapest Honvéd:

----------------
Szappanos - Lovric, Baráth, Batik, Tamás - Pantelic, Nono, Hidi (Klemenz, 53.), Zsótér (Nagy G., 62.) - Nagy D. (Balogh N., 85.), Lukic (Kerezsi, 85.)


Újpest FC:

----------
Banai - Kastrati (Pauljevic, 88.), Koutroumpis, Diaby - Csongvai (Viana, 75.), Mack (Bjelos, 65.), Mitrovic, Katona (Simon K., 75.), Antonov - Beridze, Kone (Croizet, 65.)


Valamelyest a kispestiek játszottak fölényben az első percekben, de ez helyzetekben nem nyilvánult meg. Az első igazi gólszerzési lehetőséget a lila-fehérek hagyták ki, Antonov a jobb kapufát találta el szabadrúgásból. A játékrész második felében aztán a Honvéd fölénye már szembetűnő lett: a hazaiak előbb lesgólig jutottak, majd egy bal oldali szögletet követően a vezetést is megszerezték a 31. születésnapját ünneplő Hidi Patrik találatával.

A folytatásban paprikássá vált a hangulat, amikor egy kispesti szöglet előtt ütésért kiállította Batik Bencét a játékvezető. Emberelőnyben ugyan bátrabb lett az Újpest, de nem talált rést a visszaálló Honvéd védelmén, a hazaiak létszámhátrányban is egyenrangú partnerek voltak. Az utolsó negyedórára kezdett nagyobb nyomás nehezedni Szappanos kapujára, ez pedig hamar góllá érett ugyancsak bal oldali szögletet követően.

Az utolsó percekben úgy tűnt, a Honvéd áll közelebb a győztes gól megszerzéséhez, hol Banai bravúrja, hol egy védő gólvonali mentése, hol pedig a kapufa mentette meg a vendégeket, akik aztán a hosszabbításban megbosszulták a kihagyott helyzeteket a csereként beállt Fernando Viana révén.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!