Labdarúgó NB I - Döntetlent játszott az Újpest a vendég Zalaegerszeggel

Sport, 2021.09.13

A változatlanul nyeretlen Újpest 2-2-es döntetlent játszott a vendég Zalaegerszeggel a labdarúgó OTP Bank Liga hatodik fordulójának hétfő esti zárómérkőzésén.

A fővárosi lila-fehérek ezzel a kiesést jelentő, 11. helyen állnak a tabellán, míg az idénybeli második döntetlenjüket játszó zalaiak a tizedikek.


OTP Bank Liga, 6. forduló:
Újpest FC-Zalaegerszegi TE 2-2 (1-0)
------------------------------------
Szusza Ferenc Stadion, 1308 néző, v: Solymosi

gólszerzők: Beridze (13.), Bjelos (92.), illetve Koszta M. (82.), Spoljaric (93.)

kiállítva: Pauljevic (68.)

sárga lap: Stieber (78.), illetve Huszti A. (60.), Gergényi (69.)


Újpest:

-------
Banai - Pauljevic, Kastrati, Kutrumbisz, Antonov - Mack, Mitrovic - Stieber (Bjelos, 73.), Katona M., Beridze (Csongvai, 73.) - Tallo (Croizet, a szünetben)


ZTE:

----
Demjén - Huszti A. (Ubochioma, 70.), Lesjak, Serafimov, Gergényi - Bedi (Borukov, 76.), Sankovic - Zimonyi (Milovanovic, 33.), Tajti (Halilovic, a szünetben), Skribek (Spoljaric, 70.) - Koszta M.


Jobban, harcosabban és kreatívabban kezdett az Újpest, mint ellenfele, de ehhez az is kellett, hogy a zalaiak az első 20-25 percben számos alkalommal labdát veszítsenek, vagy adjanak el a középpályán. Negyedóra sem telt el, amikor a vendégvédelem helyezkedési hibáját kihasználva az üres területre mozgó Beridze került nagy helyzetbe, és nem is hibázott 12 méterről. A vezetés megszerzését követően a hazaiak a labda megtartására, valamint az egygólos előny megőrzésére törekedtek, és bár a ZTE próbálkozott becsülettel, a szünetig nem sikerült egyenlítenie.

A második félidőben kissé unalmassá vált a mérkőzés, egyik és másik oldalon is sok volt a pontatlanság, így igazán nagy helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki. Változott viszont a játék képe a 70. perctől, amikor az Újpest emberhátrányba került Pauljevic kiállítása miatt. A Zalaegerszeg igyekezett megragadni a lehetőséget, megpróbálta nyomás alá helyezni a vendéglátók kapuját és a hajrá kezdetén kiegyenlített.

Az utolsó percekben a hazaiak az emberhátrány ellenére kissé váratlanul ismét előnybe kerültek, örömük azonban nem tartott tovább egy percnél, mert a zalaiak azonnal gólt szereztek, és ezzel elvittek egy pontot Újpestről.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!