Labdarúgó NB I - Értékes győzelmet aratott a Kisvárda a Paks ellen

Sport, 2020.02.29

A Kisvárda hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Paksot a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójában.

Ezzel meg is előzte szombati ellenfelét, amely a játéknap előtt egy ponttal állt előtte.

A Kisvárda saját közönsége előtt mindkétszer begyűjtötte a három pontot a Pakssal szemben, idegenben pedig döntetlent játszott vele a mostani bajnokságban.



OTP Bank Liga, 23. forduló:
Kisvárda Master Good-Paksi FC 2-0 (0-0)
----------------------------------------
Kisvárda, 2002 néző, v.: Andó-Szabó

gólszerzők: Sassá (74.), Bumba (82.)

sárga lap: Viana (45+2.), Karaszjuk (68.), Sassá (78.), illetve Szélpál (87.), Balogh B. (92.)


Kisvárda:

---------
Dombó - Melnyik, Beriosz, Rubus, Protic - Lucas, Kraszjuk - Gosztonyi (Sassá, 67.), Cukalasz (Tischler, 72.), Bumba - Viana


Paks:

----
Holczer - Kulcsár (Haraszti,78.), Szélpál, Lenzsér, Poór, Szabó J., - Bertus (Windecker, 59.), Balogh B., Szakály D. - Hahn (Sajbán, 62.), Böde


A hazaiak mezőnyfölényben játszottak és időnként látványosan kombináltak, de sokáig nem jelentettek komoly veszélyt a kapura. A vendégek a stabil védekezést helyezték előtérbe, öt védővel álltak fel, és ellentámadásokból igyekeztek zavart kelteni. A Kisvárda azonban fegyelmezetten futballozott, figyelt arra, hogy a paksiak ne igazán tudjanak megiramodni. Összességében eseménytelen játék zajlott a pályán, az első - hazai - helyzetre a 40. percig kellett várni.

A szünet után komoly mezőnyfölénybe került a Kisvárda, alig tudott kijönni a szorításból a Paks. Ezzel együtt a hajráig továbbra sem volt igazi helyzete a hazai csapatnak, amely a vezetést egy jól eltalált távoli lövéssel a csereként beállt Sassá révén szerezte meg. Pár perccel később Bumba is nagy gólt lőtt, ezzel gyakorlatilag el is döntötte a mérkőzést, melyet az aktívabb és kezdeményezőbb hazai csapat megérdemelten nyert meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!