Labdarúgó NB I - Feczkó Tamás győzelemmel debütált a DVTK kispadján

Sport, 2019.09.14

A Diósgyőr hazai közönség előtt 1-0-ra legyőzte az újonc és a mérkőzést kettős emberhátrányban befejező Zalaegerszeget a labdarúgó OTP Bank Liga hatodik fordulójában szombaton.

A miskolciak kispadján így nyertes meccsen mutatkozott be Feczkó Tamás vezetőedző, aki Fernando Fernandezt váltotta.

A DVTK sorozatban négy elveszített bajnoki mérkőzés után győzött ismét, míg a ZTE augusztus 17. után kapott kis újra az NB I-ben.


OTP Bank Liga, 6. forduló:
Diósgyőri VTK-Zalaegerszegi TE 1-0 (1-0)
----------------------------------------
Diósgyőr, 2961 néző, v: Iványi

gólszerző: Brkovic (38.)

kiállítva: Devecseri (66.), Kocsis (88.)

sárga lap: Iszlai (13.), Bacsa (90.), illetve Devecseri (17., 66.), Kocsis (36., 88.), Bobál D. (92.)


DVTK:

-------
Danilovic - Polgár, Brkovic, Karan, Tamás M. - Márkvárt, Iszlai - Korbély (Bacsa, 82.), Hasani, Prosser (Sesztakov, 79.) - Rui Pedro (Szabó B., 75.)


ZTE:

----
Demjén - Bolla, Lesjak, Devecseri, Tamás K. - Kocsis, Mitrovic (Bobál G., a szünetben), Bedi - Barczi (Hudák, 69.), Radó, Stieber (Bobál D., 67.)


Alapvetően kiegyenlített, de nem túl látványos küzdelmet hozott az első félidő, melynek hajrájában a DVTK fokozta a nyomást, és ennek eredményeként meg is szerezte a vezetést. A szünetig és a fordulás után igyekezett az egyenlítés érdekében változtatni a ZTE, amely azonban Devecseri Szilárd kiállítása után már nemcsak gól-, hanem emberhátrányban is volt.

A négy mérkőzés óta nyeretlen hazaiak elsősorban az eredmény megtartására törekedtek, míg a vendégeknél nem volt meg a recept arra, hogy kevesebb mezőnyjátékossal hogyan egyenlítsenek. Az utolsó percekre ráadásul csak kilenc zalai futballista maradt a gyepen, így végül maradt az egygólos diósgyőri siker.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!