Labdarúgó NB I - Felcsúti vereségével kiesett a Honvéd

Sport, 2023.05.27

A Budapest Honvéd 2-1-es vereséget szenvedett a Puskás Akadémia otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga utolsó fordulójának szombati játéknapján, így búcsúzott az élvonaltól. A kispestiek 114 éves történetük során másodszor, 2003 után estek ki újra az NB I-ből.

Labdarúgó NB I - Puskás Akadémia-Budapest Honvéd A Puskás Akadémia a mostani sikere ellenére a Debrecen mögött a negyedik helyen zárta a szezont.


  • OTP Bank Liga, 33. (utolsó) forduló:
Puskás Akadémia-Budapest Honvéd 2-1 (0-0)

Felcsút, v.: Vad II.

gólszerzők: Slagveer (87.), Favorov (93.) illetve Szolnoki (89., öngól)

piros lap: Domingues (92.)

sárga lap: Colley (6.), Plsek (34.), Stronati (51.), illteve Domingues (60., 92.), Szabó A. (64.), Zsótér (87.)


Puskás Akadémia:

----------------
Markek - Szolnoki, Golla, Stronati, Ormonde-Ottewill - Plsek (Zahedi, 68.), Favorov - Corbu, Baluta, Komáromi (Slagveer 85.) - Colley (Levi, a szünetben, Gruber, 60.)


Budapest Honvéd:

----------------
Szappanos - Szabó A., Prenga, Klemenz (Keresztes, 75.) - Eördögh, Zsótér, Gomis (Capan, 82.), Tamás K. (Kerezsi, 75.) - Kocsis (Domingues, 58.), Átrok (Fábiánkovits, 75.), Benczenleitner


Ahhoz képest, hogy a Honvéd az "életben maradásért" lépett pályára, nem sok kockázatot vállalt fel az esetleges gólszerzés reményében, igaz, a dobogóra hajtó Puskás Akadémia sem vezetett hatalmas rohamokat a vezetés megszerzéséért. Az első félidőben így két pontrúgás után alakult ki egy-egy veszélyesebb helyzet, majd már a ráadásban volt egy hazai tűzijáték Szappanos kapuja előtt.

A fordulást követően is hasonló maradt a játék képe, a Puskás Akadémia játékosai ugyan többet próbálkoztak, de a kapu előtt rendre akadályba ütköztek, így Szappanosnak sem kellett bravúrokat bemutatnia.

A 75. percben a Honvéd három tinédzser harcba küldésével próbált változtatni játékán, de a 81. percben kis híján eldőlt a bennmaradás kérdése, a csereként pályára lépő Zahedi hét méterről perdített kapu mellé. A következő vendégtámadás drámai körülmények között ért véget, Domingues cselébe egyértelműen kézzel ütött bele az egyik felcsúti védő, de hosszas videózás után végül szögletet ítélt Vad II.

Néhány pillanattal később jött a várható felcsúti kontra, melynek végén Gruber önzetlenül passzolt Slagveerhez, aki ezzel úgy tűnt, megpecsételte a Honvéd sorsát. A kispestiek ugyanakkor egy öngóllal a 89. percben egyenlítettek és a végén szinte már "vészkapussal" rohamoztak a győztes gólért, de végül nem jártak sikerrel, sőt, a felcsútiak még megszerezték a három pontot érő találatot egy szöglet után.
(MTI)

Galériánk

Labdarúgó NB I - Puskás Akadémia-Budapest Honvéd Labdarúgó NB I - Puskás Akadémia-Budapest Honvéd Labdarúgó NB I - Puskás Akadémia-Budapest Honvéd
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!