TV műsor

Labdarúgó NB I - Folytatódott a Mezőkövesd rossz sorozata

Sport, 2020.10.25

A MOL Fehérvár 2-1-re nyert Mezőkövesden a labdarúgó OTP Bank Liga nyolcadik fordulójában.

A tabellán utolsó előtti hazai csapat sorozatban a negyedik bajnoki mérkőzését veszítette el.

A második helyezett székesfehérvári együttes három döntetlen mellett a negyedik győzelmét gyűjtötte be.OTP Bank Liga, 8. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-MOL Fehérvár FC 1-2 (0-1)
---------------------------------------------
Mezőkövesd, v.: Berke

gólszerzők: Berecz (87., 11-esből), illetve Nego (32.), Houri (83., 11-esből)

sárga lap: Besirovic (44.), Cseri (71.), Farkas (74.), illetve Musliu (27.), Nego (57.), Nikolov (58.), Fiola (67.)


Mezőkövesd:

----------
Szappanos - Farkas, Jagodics, Karnyicki, Eperjesi - Cseri (Jurina, 83.), Mahszi, Berecz, Szerderov (Borjacsuk, 70.)- Besirovic (Vajda, 83.), Vutov (Lakveheliani, 70.)


Fehérvár:

---------
Rockov - Bolla, Musliu, Stopira, Fiola - Nikolov, Nego - Bamgboye (Hangya, 84.), Houri, Petrjak - Nikolics (Zivzivadze, 73.)


Többször veszélyeztettek az első negyedórában a székesfehérváriak. Nem egyszer volt olyan támadásuk, melynek során hosszan benntartották a labdát a hazaiak tizenhatosán, néhányszor lövéssel zárták le akciójukat, de ezek nem voltak pontosak, erősek. A Mezőkövesd rövid szakaszokban birtokolta a labdát, később viszont, amikor kicsit már bátrabban futballozott, hátrányba került Nego fejesgóljának következtében.

A Fehérvár az első félidőben nagy mezőnyfölényben játszott, a széleken sokszor került a mezőkövesdi védelem mögé, a beadások, utolsó passzok azonban gyakran pontatlanok voltak - nem "találtak" társat a betömörülő védők között -, ezért több lehetőség kihasználatlanul maradt.

A szünet után aktívabbá vált a Mezőkövesd, magasabban védekezett, igyekezett letámadni és hibára kényszeríteni a fehérvári játékosokat. A bátrabb futball kisebb helyzeteket eredményezett. Kiegyenlítettebb lett a játék, majd a végéhez közeledve előbb a Fehérvár, azután a Mezőkövesd rúghatott tizenegyest, így alapvetően nem változott a helyzet. A vendégcsapat elsősorban az első félidőben nyújtott jóval jobb teljesítménye révén megérdemelte a három pontot.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!